Membrii USR Maramures acuza conducerea Primariei Baia Mare ca le obstructioneaza abuziv strangerea de semnaturi

PNL

usr-maramuresMembrii grupului de initiativa USR Maramures considera ca sunt victima unui abuz savarsit de conducerea Primariei Baia Mare. In luna septembrie, initiatorii au inaintat primarului interimar al Municipiului Baia Mare o cerere prin care solicitau avizarea amplasarii de pavilioane in oras cu scopul strangerii semnaturilor necesare depunerii candidaturilor la alegerile parlamentare. Nu au primit raspuns timp 16 zile, perioada in care ignoranta autoritatilor i-a determinat sa trimita din nou o sesizare.

“In scurt timp vom ramane singurii din tara care au depus cererile, dar nu am primit nici un aviz favorabil. De fapt, noi nu am primit nici un fel de raspuns, fiind ignorati total, iar pe grupul intern de campanie USR, curg zilnic fotocopii cu avizele primite de colegii nostri din alte judete”, a spus Dan Ivan, coordonator USR.

Dupa cele 16 zile de asteptare, vineri 30 septembrie, tinerii USR-isti au primit raspunsul Primariei Baia Mare, un raspuns prin care li se solicita diverse acte, cum ar fi: avizul comisiei de circulatie sau al celei de estetica urbana. Explicatia este simpla, actiunea strangerii de semnaturi a fost incadrata la… campanie publicitara.

“Nu are nicio legatura cu subiectul cererii, facandu-se in mod intentionat o confuzie intre o campanie publicitara si o campanie de strangere de semnaturi. Este genul de abuz care nu face decat sa ne convinga ca suntem pe drumul cel bun”, a spus Dan Ivan, coordonator USR.

Initiatorii USR sunt de parere ca oamenii din administratia publica i-au ingradit prin diferite moduri, urmarind cu intarzierea raspunsului retragerea lor din jocul democratic. In urma raspunsului primit, tinerii USR-isti mai au o singura speranta. Acestia au depus inca o solicitare pentru obtinerea unui aviz din partea comisiei de estetica urbana al carei raspuns este decisiv.

” Suntem pe ordinea de zi a sedintei de joi, din aceasta saptamana. Mai asteptam pana joi, iar daca nu-l obtinem, am incheiat problema”, a conchis Dan Ivan, coordonator USR.

Evident, daca era vorba de Coalitia pentru Baia Mare sau orice alta formatiune aflata in gratiile primarului, nu era necesar niciun aviz.

In numeroase alte orase din tara, solicitarile pentru amplasarea de corturi au primit solutionari favorabile intr-un timp foarte scurt.

Bianca VLASAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

2 Comments

  1. Attila

    Mai baieti, stati si voi langa intersectiile unde e plin de cersetori sau de vanzatori de ziare, ca nici aia nu au niciun aviz si cu toate astea nu ii deranjeaza nimeni. Ia unul un ziar, da si o semnatura. Nu au ce va face, iar daca apare politia locala, aveti garantat un eveniment de campanie, asa mai afla lumea ca existati.
    As remarca doar ca in numele partidului vostru exista un cuvant care a mai fost vanturat prin 89-90, ala cu “salvarea”.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1