Memorandum pentru redresarea Postei Romane, aprobat miercuri in Guvern

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

ostaGuvernul a aprobat miercuri un memorandum pentru redresarea activitatii Companiei Nationale ‘Posta Romana’, pe o perioada de 5 ani, iar printre masurile cuprinse in planul strategic se numara cresterea veniturilor prin diversificarea produselor si serviciilor si utilizarea eficienta a fondurilor anuale primite de la Uniunea Postala Universala, informeaza AGERPRES.

„Planul strategic cuprinde un set de masuri printre care cele mai importante vizeaza: cresterea veniturilor prin diversificarea produselor si serviciilor, utilizarea eficienta a fondurilor anuale primite de la Uniunea Postala Universala (UPU), bani care nu au fost folositi niciodata desi, in fiecare an, 200.000 de dolari au fost pusi la dispozitia companiei pentru dotari curente (cantare, scannere, cititoare de bare etc…) si renegocierea contractelor existente cu agentii economici”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, remis miercuri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, o masura extrem de importanta este reorganizarea companiei prin infiintarea centrelor de profit la nivel regional, ceea ce presupune responsabilizarea conducerilor locale in gestionarea bugetului si in atragerea de venituri destinate dezvoltarii zonei respective.

De asemenea, printre masurile de redresare se mai afla: introducerea controalelor volum-tarif-incasari, analizarea tarifelor practicate, achizitia de echipamente moderne si tehnica de calcul, prioritizarea investitiilor in scopul efectuarii dotarilor absolut necesare desfasurarii activitatii la standardele impuse de piata de curierat.

Masurile din planul strategic urmaresc reconstruirea si consolidarea institutiei intr-o companie profitabila care se autofinanteaza si se dezvolta ca un furmizor modern de servicii postale, la tarife accesibile si standarde europene, precizeaza MCSI.

Planul strategic de redresare a Companiei Nationale ‘Posta Romana’ se intinde pe 5 ani, are termene clare pentru fiecare etapa de implementare in parte si vine in completarea majorarii capitalului social al companiei, proces care se afla in desfasurare.

Consiliul de Administratie (CA) al Companiei Nationale „Posta Romana” (CNPR) va numi un director general cu mandat de patru ani dupa data de 8 octombrie, pana atunci interimatul urmand sa fie asigurat de catre Rares Stanciu, fostul director operational al institutiei, au declarat, marti, pentru AGERPRES, reprezentantii CNPR.

Pe data de 24 septembrie 2017 mandatul de director interimar al Postei Romane al lui Andrei Stanescu a expirat.

„Compania Nationala Posta Romana a scos la licitatie achizitionarea de servicii de head hunting, in vederea numirii unui nou director general. In acest sens, compania a desemnat firma de executive search George Butunoiu Group pentru a furniza asistenta de specialitate in procesul de recrutare si selectie, conform prevederilor OUG nr.109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice. Pana la data de 8 octombrie, Butunoiu Group trebuie sa intocmeasca o lista cu posibili candidati, iar ulterior acestei date Consiliul de Administratie urmeaza sa valideze o persoana din acea lista. Procedura poate sa dureze o zi, doua, o saptamana. Cert este ca, pana la sfarsitul lunii octombrie, Posta Romana va avea un nou director director general stabil, cu mandat de patru ani”, au explicat sursele citate.

In legatura cu noul director interimar al CNPR, Rares Stanciu, reprezentantii Postei au precizat ca mandatul acestuia este stabilit la cel mult patru luni sau pana in momentul in care va fi numit un director general cu mandat intreg.

In data de 4 ianuarie 2017, directorul executiv al Directiei Juridice, Control si Resurse Umane din Posta Romana, Andrei Stanescu, a fost numit in functia de director interimar al companiei, pana la definitivarea procedurilor de selectie a noului director general. Numirea a venit dupa ce fostul director al Postei Romane, Alexandru Petrescu, a fost propus si validat pentru functia de ministru al Economiei, in Guvernul condus de premierul Sorin Grindeanu.

Posta Romana este o companie nationala infiintata conform Legii 31/1990, si nu o institutie publica. Ea functioneaza pe gestiune economica, ceea ce inseamna ca isi formeaza singura veniturile din contracte comerciale si, prin urmare, se autofinanteaza. Posta Romana este detinuta de statul roman, prin Ministerul pentru Societatea Informationala, in proportie de 75%, si de Fondul Proprietatea (FP) in proportie de 25%.

Compania detine cea mai mare retea de distributie la nivel national, insemnand peste 80% din totalul subunitatilor postale care opereaza, in prezent, in Romania. Peste 19 milioane de locuitori beneficiaza de serviciile Postei Romane si peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reteaua postala proprie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2