MEN: 136.087 de candidati s-au inscris la prima sesiune a bacalaureatului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un numar de 136.087 de candidati (116.316 din promotia curenta si 19.771 din promotiile anterioare) s-au inscris pentru a sustine prima sesiune a examenului de bacalaureat, ale carei probe scrise vor incepe luni cu Limba si literatura romana, informeaza vineri un comunicat de presa al Ministerului Educatiei Nationale, informeaza AGERPRES.

Marti se va desfasura proba la Limba si literatura materna – E)b) – maghiara, germana, sarba, croata, slovaca, turca, ucraineana si italiana, iar miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului – E)c).

Ultima proba scrisa din aceasta sesiune, proba la alegere a profilului si specializarii – E)d), este programata joi, 4 iulie.

Afisarea primelor rezultate, in centrele de examen si pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevazuta pentru data de 8 iulie (ora 12,00). Contestatiile pot fi depuse in aceeasi zi, in intervalul orar 12,00-16,00. Rezultatele finale vor fi facute publice in data de 13 iulie.

Accesul candidatilor in centrele de examen la probele scrise se face in intervalul orar 7,30 – 8,30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactarii unei lucrari scrise este de trei ore, calculat din momentul in care s-a incheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.

„Pentru rezolvarea subiectelor candidatii vor folosi numai cerneala sau pasta de culoare albastra iar pentru executarea schemelor si a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematica si Geografie, candidatii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise iar hartia folosita este doar cea distribuita in sala de examen”, precizeaza MEN.

Toate salile de examen au in dotare camere functionale de supraveghere video si audio.

Nu este permis accesul cu manuale, dictionare, notite, insemnari etc. care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor si nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

„In acelasi timp, candidatilor le este interzis sa comunice intre ei sau cu exteriorul, sa transmita ori sa schimbe intre ei foi din lucrare, ciorne, notite sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare in interior sau cu exteriorul. Cei surprinsi in aceste situatii vor fi eliminati din examen, indiferent daca materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent daca au fost introduse de acestia ori de alti candidati, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane si indiferent daca ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecinta, nu vor mai putea participa la probele urmatoare si vor fi lipsiti de posibilitatea recunoasterii, in sesiunile urmatoare, a notelor la probele promovate anterior eliminarii, inclusiv a probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale. De asemenea, acesti candidati nu mai au dreptul de a participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului”, informeaza aceeasi sursa.

MEN pune la dispozitia celor interesati linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfunctionalitati pe durata probelor scrise. Numarul va fi disponibil in perioada 1 – 4 iulie, intre orele 8,00 si 16,00.

MEN reaminteste ca pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii, cumulativ: sustinerea tuturor probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale; sustinerea tuturor probelor scrise si obtinerea notei 5 la fiecare dintre acestea; obtinerea mediei 6 cel putin, la probele scrise.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole