MEN: 144 de proiecte de manuale scolare, depuse in vederea evaluarii calitatii stiintifice si didactice

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un numar de 144 de proiecte de manuale scolare vizand 83 de discipline din planurile-cadru pentru clasele I-VI (45 din ciclul primar si 38 din ciclul gimnazial) au fost depuse in perioada 6 – 19 martie, informeaza Ministerul Educatiei Nationale intr-un comunicat de presa remis luni, transmite AGERPRES.

Conform calendarului evaluarii proiectelor de manuale scolare pentru anul scolar 2018-2019, in intervalul 20 martie – 11 mai sunt prevazute urmatoarele etape: evaluarea proiectelor de manuale scolare si comunicarea rezultatelor, depunerea si solutionarea eventualelor contestatii, avizarea proiectelor de manuale scolare.

“Evaluarea calitatii stiintifice si didactice a continutului fiecarui proiect de manual scolar este realizata de trei evaluatori cooptati (cadre didactice din invatamantul preuniversitar) si un specialist extern in stiintele educatiei. Procesul de evaluare a proiectelor de manuale scolare este independent si confidential pentru toate persoanele implicate. Un proiect de manual scolar este declarat admis daca in urma respectarii criteriilor de calitate stiintifice si didactice intruneste minimum 85 de puncte din 100 posibile”, se arata in comunicat.

Potrivit MEN, proiectele de manuale scolare admise dupa incheierea tuturor sesiunilor de evaluare/reevaluare vor fi supuse unui proces de avizare stiintifica, realizat de un cadru didactic din invatamantul superior, specialist in domeniul/disciplina pentru care a fost propus fiecare proiect.

MEN reaminteste ca remuneratiile pentru autorii/grupurile de autori cu cel mai mare punctaj, ale caror manuscrise vor fi publicate ca manuale scolare la disciplinele din invatamantul primar cu una sau doua ore pe saptamana, sunt de 25.000 lei (brut), in timp ce pentru disciplinele cu trei sau mai multe ore pe saptamana, din cadrul aceluiasi ciclu de invatamant, suma aprobata este de 35.000 lei (brut).

“In ceea ce priveste invatamantul gimnazial, remuneratia pentru autorii/grupurile de autori care vor avea manuale aprobate la disciplinele cu o ora pe saptamana este de 25.000 lei (brut), la disciplinele cu doua ore pe saptamana – 35.000 lei (brut), iar la disciplinele cu patru ore pe saptamana – 45.000 lei (brut). Cuantumurile remuneratiilor pentru autorii/grupurile de autori care au obtinut al doilea si al treilea punctaj ca valoare vor reprezenta 50%, respectiv 25% din remuneratia acordata manuscrisului cu cel mai mare punctaj, daca acestia indeplinesc conditia de a fi primit minimum 85 de puncte”, precizeaza MEN.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2