MEN: 31.601 cereri, depuse in primele doua zile de inscrieri in invatamantul primar pentru 2018-2019

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Peste 31.600 de cereri de inscriere in invatamantul primar pentru anul scolar 2018-2019 au fost inregistrate la nivel national in primele doua zile din calendarul aprobat de Ministerul Educatiei Nationale, informeaza AGERPRES.

„Ministerul Educatiei Nationale a centralizat situatia preliminara privind inscrierea in invatamantul primar pentru anul scolar 2018-2019 (prima etapa). Potrivit datelor inregistrate in sistem, in primele doua zile de inscriere (8 si 9 martie), pana la ora 18,00, au fost completate la nivel national 31.601 cereri. Dintre acestea, 28.112 cereri (89%) vizeaza copii cu varsta de 6 ani (impliniti pana la data de 31 august 2018, inclusiv) iar 3.489 de cereri (11%), copii cu varsta de 6 ani (impliniti incepand cu data de 1 septembrie 2018)”, precizeaza MEN intr-un comunicat remis vineri AGERPRES.

MEN aminteste ca in prima etapa, parintii sau tutorii legali isi pot inscrie copiii pana in data de 26 martie, inclusiv. Cererea-tip poate fi completata la secretariatul unitatii de invatamant la care parintele doreste inscrierea copilului sau online, in interiorul perioadelor din calendarul aprobat de Ministerul Educatiei Nationale. Validarea cererilor-tip completate online este obligatorie si este realizata in unitatea de invatamant aleasa pentru inscriere, in prezenta parintelui si a cel putin unuia dintre membrii comisiei, de luni pana vineri, intre orele 8 si 18,00.

In data de 30 martie, atat in unitatile de invatamant, cat si pe site-urile acestora si ale inspectoratelor scolare judetene/al municipiului Bucuresti, vor fi afisate informatiile privind copiii inmatriculati si numarul locurilor ramase libere, precum si lista copiilor neinscrisi dupa prima etapa.

A doua etapa va avea loc in perioada 12-18 aprilie. Rezultatele vor fi afisate in data de 23 aprilie. Intre 24 aprilie si 4 mai, inspectoratele scolare vor solutiona toate cazurile nerezolvate dupa finalizarea etapei a doua, se mai arata in comunicat.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole