MEN: 80% dintre unitatile de invatamant au autorizatie sanitara, 20% sunt in curs de autorizare sau nu au

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

80% dintre unitatile de invatamant din tara detin autorizatie sanitara de functionare, iar 20% sunt in curs de autorizare sau nu au autorizatie, a declarat vineri pentru AGERPRES secretarul de stat in Ministerul Educatiei Nationale Ionel Florian Lixandru.

“La acest moment, la nivel national 80% dintre unitatile de invatamant detin autorizatie sanitara de functionare, iar 20% sunt in curs de autorizare sau nu au autorizatie. Dintre acestea, o parte dintre ele sunt cuprinse in programele PNDL prin care vor fi remediate toate problemele, astfel incat sa poata intra in procesul de autorizare”, a afirmat secretarul de stat.

Potrivit acestuia, 30% dintre corpurile de cladire ale unitatilor de invatamant nu detin autorizatie ISU.

“In ceea ce priveste autorizatiile la incendiu, 55% dintre corpurile de cladire in care isi desfasoara activitatea invatamantul preuniversitar nu necesita o astfel de autorizare. Din restul de 45%, doar 30% nu detin autorizatie ISU. Ministerul Educatiei Nationale in colaborare cu Ministerul Sanatatii, MDRAP vor demara demersuri si vor identifica solutii pentru a urgenta procesul de autorizare la incendiu al acestor unitati de invatamant”, a spus Lixandru.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *