MEN a publicat modele de teste pentru Evaluarile nationale

PNL

Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a postat vineri, pe site-ul subiecte2014.edu.ro, modele de teste pentru Evaluarile nationale la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a, in anul scolar 2013-2014.

Vezi AICI modelele de teste

Potrivit unui comunicat de presa al MEN remis AGERPRES, testele au fost elaborate de catre Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE), in conformitate cu reglementarile legale in vigoare. In anul scolar in curs, aceste evaluari se vor desfasura, in doua sesiuni, in luna mai.

Evaluarea competentelor fundamentale la finalul clasei a II-a consta in administrarea a trei teste vizand evaluarea competentelor de receptare a mesajelor citite, evaluarea competentelor de producere a mesajelor scrise si evaluarea competentelor de matematica.

Elevii care au urmat cursurile clasei a II-a in limba materna vor sustine, pe langa testele la limba romana si matematica, inca doua probe in care le vor fi evaluate competentele de receptare a mesajelor citite si competentele de producere a mesajelor scrise (ambele in limba materna).

In cadrul evaluarii la clasa a II-a, testul de evaluare a competentelor de receptare a mesajelor citite si testul de evaluare a competentelor de producere a mesajelor scrise se desfasoara in aceeasi zi, cu o pauza de 10 minute intre ele.

Evaluarea competentelor fundamentale la finalul clasei a IV-a presupune un test pentru evaluarea competentelor de intelegere a textului scris in limba romana si un test pentru evaluarea competentelor de matematica. Pentru elevii apartinand minoritatilor nationale, care studiaza dupa un curriculum in limba materna, se administreaza si un test de evaluare a intelegerii textului scris in limba materna.

Evaluarea competentelor fundamentale la finalul clasei a VI-a consta in sustinerea unui test pentru evaluarea unor competente specifice ariei curriculare ‘Limba si comunicare’, respectiv a unui test pentru evaluarea unor competente specifice ariei curriculare ‘Matematica si Stiinte ale naturii’.

Fiecare test este elaborat pentru a putea fi rezolvat in 25 de minute la clasa a II-a si in 60 de minute la clasele a IV-a si a VI-a.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1