MEN: In anul scolar 2018 – 2019, cursurile incep pe 10 septembrie; vacanta de iarna va fi de trei saptamani

PNL

Ministrul Educatiei, Valentin Popa, a decis ca in anul scolar 2018 – 2019 cursurile sa inceapa pe data de 10 septembrie, iar vacanta de iarna sa fie de trei saptamani, dupa consultari cu partenerii sociali, in cadrul unei sedinte a Comisiei de Dialog Social, organizata de MEN.

Potrivit unui comunicat al MEN, transmis miercuri AGERPRES, principalul subiect aflat pe ordinea de zi a fost draftul ordinului de ministru privind structura anului scolar 2018 – 2019, totodata fiind dezbatute si o serie de proiecte ce urmeaza a fi aprobate in perioada care vine.

“Ascultand argumentele tuturor partilor, ministrul Educatiei Nationale, Valentin Popa, a decis ca, in anul scolar 2018 – 2019, cursurile sa inceapa in data de 10 septembrie, iar vacanta de iarna sa fie de trei saptamani”, precizeaza sursa citata.

Pe agenda sedintei au mai fost incluse, pentru informare, proiectul metodologiei si calendarului de inscriere a copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2018 – 2019 si proiectul de metodologie de acordare a gradatiei de merit.

“Partenerii sociali ai MEN au fost invitati sa transmita in decurs de o saptamana observatii si propuneri pe marginea celor doua documente. Acestea vor fi analizate in comisiile tehnice si, ulterior, in proxima sedinta a Comisiei de Dialog Social. Punctele de vedere si sugestiile care se vor cristaliza in urma acestui demers consultativ vor putea fi incluse in variantele finale ale documentelor anterior mentionate”, se arata in comunicat.

MEN precizeaza ca in cadrul reuniunii, pe langa pozitia ministerului, au fost prezentate punctele de vedere ale urmatorilor reprezentanti in CDS: Consiliul National al Elevilor, Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti – Invatamant Preuniversitar, Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, Federatia Sindicatelor din Educatie “Spiru Haret”, Confederatiile patronale CONPIROM, CONCORDIA/ ACUE si Hermes/ Meridian.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1