MEN ar putea introduce invatamantul obligatoriu de la varsta de 3 ani din 2018

home camp2
home camp2
home camp2

Invatamantul ar putea deveni obligatoriu in Romania de la varsta de 3 ani incepand din anul scolar 2018-2019, a estimat joi, la Suceava, ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, scrie Agerpres.

“Invatamantul obligatoriu de la 3 ani nu se va intampla anul asta, nu se va intampla in doi ani, dar, progresiv, in maxim 4-5 ani, trebuie sa ajungem acolo”, a afirmat Pricopie.

Ministrul Educatiei Nationale, prezent la Suceava la deschiderea Congresului Asociatiei Generale a Invatatorilor din Romania (AGIRo), a prezentat avantajele unei astfel de initiative, subliniind diferentele majore dintre dezvoltarea fizica si intelectuala a unui copil care a frecventat gradinita si nivelul de dezvoltare al unuia care nu a frecventat invatamantul prescolar.

“Nu exclud ca urmatoarea modificare a Legii Educatiei Nationale, fie prin Parlament, fie printr-o ordonanta de urgenta, sa aduca deja o noutate referitoare la acest aspect, respectiv obligativitatea grupei mari la gradinita, de la 5 ani, din 2015, si, estimez ca din anul scolar 2018-2019, invatamantul va fi obligatoriu de la varsta de 3 ani”, a spus Remus Pricopie.

Prof. univ. dr. Sanda Maria Ardeleanu, deputat PDL de Suceava, a urat bun venit tuturor oaspetilor, cu prilejul AGIRo.

“Cea de a 36-a editie a Congresului AGIRo in Cetatea de Scaun a lui Stefan cel Mare, la Putna, Cernauti si Chisinau, marcheaza rolul unificator al personalitatii educatorului, simbolizat de invatatorul roman, acel Domnu Trandafir pe care nu incetam sa-l invocam, cautandu-i mereu chipul in jurul nostru. (…) Sper sa pot inainta propunerea, venita din randul colegilor dascali suceveni, de a ridica un monument al invatatorului la Suceava, oras si judet recunoscute pentru traditia si calitatea de exceptie a invatamantului si educatiei, definite prin multiculturalism si plurilingvism, prin promovarea competentei si a performantei atat in randul elevilor, cat si al slujitorilor scolii”, a spus prof. univ. dr. Sanda Maria Ardeleanu.

Actuala editie a congresului reuneste peste o mie de cadre didactice din Romania, Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Bulgaria, Ungaria, Macedonia, Albania si Croatia, activitati ale reuniunii fiind programate si la Cernauti, Chisinau si Eforie Sud, in perioada 21-28 august. Primul Congres al AGIRo a avut loc in 1898, la Ploiesti.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *