MEN: Autorii ale caror manuscrise vor fi publicate ca manuale scolare, remunerati cu pana la 45.000 lei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Autorii sau grupurile de autori ale caror manuscrise vor fi publicate ca manuale scolare vor fi remunerati de Editura Didactica si Pedagogica cu sume cuprinse intre 25.000 si 45.000 lei brut, informeaza Ministerul Educatiei.

Sursa citata precizeaza, intr-un comunicat transmis sambata AGERPRES, ca autorii/grupurile de autori ale caror manuscrise vor fi declarate admise, in urma evaluarii de catre Centrul National de Evaluare si Examinare, vor fi remunerati de Editura Didactica si Pedagogica odata cu cesiunea drepturilor de autor catre editura.

„Cuantumurile remuneratiilor pentru autorii/grupurile de autori cu cel mai mare punctaj ale caror manuscrise vor fi publicate ca manuale scolare la disciplinele din invatamantul primar cu una sau doua ore pe saptamana sunt de 25.000 lei (brut), in timp ce pentru disciplinele cu trei sau mai multe ore pe saptamana, din cadrul aceluiasi ciclu de invatamant, suma aprobata este de 35.000 lei (brut)”, mentioneaza Ministerul Educatiei.

In ceea ce priveste invatamantul gimnazial, MEN arata ca remuneratia pentru autorii/grupurile de autori care vor avea manuale aprobate la disciplinele cu o ora pe saptamana este de 25.000 lei (brut), la disciplinele cu doua ore pe saptamana – 35.000 lei (brut), iar la disciplinele cu patru ore pe saptamana – 45.000 lei (brut).

Cuantumurile remuneratiilor pentru autorii/grupurile de autori care au obtinut al doilea si al treilea punctaj ca valoare vor reprezenta 50%, respectiv 25% din remuneratia acordata manuscrisului cu cel mai mare punctaj, daca acestia indeplinesc conditia de a fi primit minimum 85 de puncte, se mai arata in comunicat.

Suplimentar, Ministerul Educatiei Nationale va oferi autorilor/grupurilor de autori cu manuscrise declarate admise (doar primele 3 pozitii) un punctaj distinct, reflectat in metodologia de acordare a gradatiei de merit pentru anul 2019.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole