MEN: Burse de merit olimpic vor primi si cei care obtin mentiuni la competitiile internationale

home camp2
home camp2
home camp2

Burse de merit olimpic se vor acorda si elevilor care vor obtine mentiuni la competitiile internationale, nu numai celor clasati pe primele trei locuri, ca pana in prezent, prevede un ordin de ministru, informeaza AGERPRES.

“In vederea extinderii categoriilor beneficiarilor burselor de merit olimpic international, a fost emis ordinul de ministru nr. 4.507/28.08.2018, prin care au fost aprobate noile norme metodologice de acordare a burselor pentru elevii premiati la olimpiadele scolare internationale. Astfel, cu titlu de noutate, se vor acorda burse de merit olimpic si elevilor care vor obtine mentiuni la competitiile internationale, nu numai celor clasati pe primele trei locuri, ca pana in prezent. Conform noilor norme metodologice, elevii care vor obtine mentiune la competitiile internationale vor beneficia de o bursa de merit in cuantum de 25% din salariul de baza minim brut pe tara, acordata lunar, pe o perioada de 12 luni”, precizeaza MEN intr-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, valoarea lunara a bursei de merit olimpic international reprezinta echivalentul salariului de baza minim brut pe tara, acordat diferentiat, dupa cum urmeaza: pentru locul I (medalie de aur sau premiul I), cuantumul lunar al bursei de merit olimpic international reprezinta echivalentul a 100% din salariul de baza minim brut pe tara; pentru locul al II-Iea (medalie de argint sau premiul al II-lea) – reprezinta echivalentul a 75% din salariul de baza minim brut pe tara; pentru locul al III-lea (medalie de bronz sau premiul al III-lea), cuantumul lunar al bursei de merit olimpic international reprezinta echivalentul a 50% din salariul de baza minim brut pe tara.

Pentru mentiune, cuantumul lunar al bursei reprezinta echivalentul a 25% din salariul de baza minim brut pe tara.

MEN reaminteste ca in prezent cuantumul maxim al bursei este de 1.900 lei (reprezentand 100% din cuantumul salariului de baza minim brut pe tara), comparativ cu 1.450 de lei in anul 2017, ceea ce inseamna o crestere de peste 30%.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *