MEN: Doua medalii de argint pentru echipele romanesti prezente la Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene/EUSO 2018

home camp2
home camp2
home camp2

Echipele Romaniei au obtinut doua medalii de argint la a XVI-a editie a Olimpiadei de Stiinte a Uniunii Europene (EUSO), desfasurata in perioada 28 aprilie – 5 mai, la Ljubljana (Slovenia), potrivit unui comunicat al Ministerului Educatiei Nationale (MEN) remis, luni, AGERPRES.

MEN precizeaza in comunicat componenta celor doua echipe medaliate, compuse din elevi de clasa a X-a: Razvan-Adrian Covache-Busuioc – Colegiul National “Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria, Teodora Stan si Vasile Mihai – Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti (echipa A), respectiv Irina Maria Palaghia – Colegiul National Militar “Tudor Vladimirescu” din Craiova, Antonia-Georgiana Zavate – Colegiul National Militar “Gh. Rosca Codreanu” din Barlad (jud. Vaslui) si Ariana-Dalia Vlad – Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti (echipa B).

Coordonatorul echipelor este Daniela Bogdan, membru in board-ul EUSO si mentor pentru chimie, secondata de Georgiana Duta-Cornescu (mentor pentru biologie) si Marian Viorel Anghel (mentor pentru fizica), mentioneaza sursa citata.

“Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene (EUSO) este o competitie cu caracter interdisciplinar pe echipe, in care fiecare stat poate inscrie doua formatii compuse din cate trei elevi. Participantii sustin doua probe practice cu durata de 4 ore fiecare, la trei discipline – biologie, chimie si fizica, punctele de la fiecare experiment cumulandu-se in contul echipelor. Editia din acest an a reunit 50 de echipe din 25 de state ale Uniunii Europene”, se mai arata in comunicat.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *