MEN: Guvernul a alocat fondurile pentru amenajarea grupurilor sanitare ale unitatilor de invatamant preuniversitar

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Guvernul a adoptat in sedinta de joi o hotarare prin care este repartizata suma de 64.900.000 lei pentru finantarea lucrarilor de amenajare si asigurare cu utilitati a grupurilor sanitare din unitatile de invatamant preuniversitar de stat, informeaza un comunicat de presa transmis de catre Ministerul Educatiei Nationale (MEN), transmite AGERPRES.

Aceasta suma a fost alocata in bugetul Ministerului Educatiei Nationale la Capitolul Cheltuieli de capital, Titlul 51 Transferuri intre unitati ale administratiei publice, inca din luna februarie a anului 2019, precizeaza sursa citat.

Adoptarea acestui act normativ va determina cresterea calitatii actului educational si desfasurarea activitatilor scolare intr-un cadru sigur si modern in invatamantul preuniversitar.

Prin aceasta masura se urmareste asigurarea de conditii optime, precum si acces egal si sporit la o educatie de calitate pentru peste 61.500 de elevi.

Reamintim ca in anul 2017, in reteaua de invatamant preuniversitar de stat functionau 2.219 unitati de invatamant cu grupuri sanitare situate in curte, fara apa curenta si fara canalizare. In urma masurilor intreprinse de Executiv si autoritatile locale, la inceputul anului 2019, in reteaua de invatamant preuniversitar de stat mai functionau 1.180 de scoli cu grupuri sanitare neconforme, dotate necorespunzator sau amplasate in exteriorul constructiilor de invatamant.

Comunicatul MEN mai precizeaza ca sumele alocate de Executiv vin in completarea sumelor repartizate din bugetul local, astfel fiind sprijinite autoritatile locale in responsabilitatea carora se afla infrastructura scolara.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *