MEN – inscriere in invatamantul primar (prima etapa): 75.882 de cereri depuse in prima saptamana

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un numar de 75.882 de cereri au fost depuse in prima saptamana de la debutul perioadei de inscriere in invatamantul primar (prima etapa) pentru anul scolar 2019 – 2020, informeaza AGERPRES.

Conform situatiei centralizate de Ministerul Educatiei Nationale (MEN), in prima saptamana (4 – 8 martie 2019), din prima etapa (4 – 22 martie 2019) a calendarului de inscriere in invatamantul primar pentru anul scolar 2019 – 2020, au fost introduse 75.882 de cereri in baza de date.

Dintre acestea, 68.252 de cereri (89,9%) vizeaza copiii cu varsta de sase ani (impliniti pana la data de 31 august 2019, inclusiv), iar 7.630 de cereri (10,1%) – copiii cu varsta de sase ani (impliniti in perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019, inclusiv), precizeaza MEN, intr-un comunicat de presa.

Parintii/tutorii legal instituiti/reprezentantii legali pot completa cererea-tip de inscriere online sau la secretariatul unitatii de invatamant in care se doreste inscrierea copilului, in perioadele stabilite de minister. Cererile-tip completate online trebuie validate ulterior in unitatea de invatamant aleasa pentru inscriere, in prezenta parintelui si (cel putin) a unui membru al comisiei, zilnic (luni – vineri), intre orele 8,00 – 18,00.

Vineri, 29 martie, vor fi afisate atat in unitatile de invatamant, cat si pe site-urile acestora si ale inspectoratelor scolare judetene/ISMB listele copiilor inscrisi dupa prima etapa si numarul locurilor ramase libere.

A doua etapa pentru completarea/depunerea cererilor-tip de inscriere este programata intre 2 si 8 aprilie si se adreseaza copiilor care nu au fost inscrisi/nu au participat in prima etapa, cererile fiind completate din nou, in functie de locurile disponibile.

Listele finale vor fi afisate in data de 11 aprilie. Intre 12 si 19 aprilie, inspectoratele scolare vor centraliza si solutiona cererile parintilor/tutorilor legal instituiti/reprezentantilor legali ai copiilor care nu au fost inca inscrisi in vreo unitate de invatamant. De asemenea, va fi solutionata orice alta situatie privind inscrierea in invatamantul primar, avand in vedere, cu prioritate, interesul educational al copilului, arata MEN.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole