MEN: La admiterea in liceu vor participa numai elevii care au obtinut la Evaluarea Nationala media de minimum 5

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Numai elevii care au sustinut Evaluarea Nationala si au obtinut o medie de minimum 5 vor putea participa la repartizarea in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2020 – 2021, prevede un ordin al ministrului interimar al Educatiei, Daniel Breaz, publicat joi in Monitorul Oficial, informeaza AGERPRES.

Potrivit documentului, la procesul de admitere in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2020 – 2021 vor participa numai elevii care au sustinut Evaluarea Nationala si a caror medie de admitere calculata este de minimum 5.

Prima repartizare computerizata in invatamantul liceal de stat al absolventilor de clasa a VIII-a care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2020 – 2021 va avea loc pe 10 iulie.

Media de admitere pe baza careia se realizeaza inscrierea in clasa a IX-a de liceu a absolventilor invatamantului gimnazial se calculeaza ca medie ponderata intre media generala la Evaluarea Nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a care are pondere de 80% si media generala de absolvire a claselor V-VIII care are o pondere de 20% in calculul mediei.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1