MEN: Patru medalii obtinute de elevii romani la Olimpiada de Informatica din Polonia

home camp2
home camp2
home camp2

Lotul de informatica al Romaniei a obtinut patru medalii – doua de aur si doua de argint – la a XXV-a editie a Olimpiadei de Informatica a Europei Centrale (CEOI), desfasurata in perioada 12 – 18 august, in Polonia, la Varsovia.

Potrivit unui comunicat de presa al MEN remis luni AGERPRES, in clasamentul neoficial pe medalii Romania s-a clasat pe primul loc, la egalitate cu tara gazda, Polonia.

Medaliile de aur au fost cucerite de Costin-Andrei Oncescu (clasa a XII-a/Colegiul National “Dinicu Golescu” din Campulung, judetul Arges) si Alex Tatomir (clasa a XII-a/Colegiul National “Nicolae Balcescu” din Braila). Laureat cu aur si la olimpiada de anul trecut, Costin-Andrei Oncescu s-a clasat pe primul loc in ierarhia generala individuala.

Ioan-Tiberiu Musat (clasa a IX-a) si Stefan Constantin-Buliga (clasa a XII-a), ambii elevi ai Colegiului National “Tudor Vianu” din Bucuresti, si-au trecut in palmares medaliile de argint.

Lotul Romaniei a fost insotit si coordonat de prof. Adrian Panaete (Colegiul National “A.T. Laurian” din Botosani), respectiv Alexandru Velea (student la Universitatea din Bucuresti si membru CSAcademy) si Andrei-Costin Constantinescu (student la University of Oxford), amandoi fosti olimpici internationali, multiplu medaliati la competitiile de profil.

La concursul din acest an au participat 55 de concurenti din 13 tari.

Prima editie a Olimpiadei de Informatica a Europei Centrale (CEOI) s-a desfasurat in Romania, in 1994, la Cluj-Napoca, la initiativa tarii noastre.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *