MEN: Peste 150.000 de cereri, in prima etapa de inscriere in invatamantul primar pentru anul scolar 2019-2020

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a centralizat situatia cererilor de inscriere in invatamantul primar pentru anul scolar 2019-2020 depuse in prima etapa prevazuta in calendarul aprobat, potrivit datelor inregistrate in sistem fiind completate si depuse la nivel national 150.084 de cereri, informeaza AGERPRES.

Potrivit unui comunicat transmis luni de MEN, dintre cererile depuse in perioada 4 – 22 martie, 128.703 (85,8%) vizeaza copii care implinesc varsta de 6 ani pana la data de 31 august 2019, inclusiv, iar 21.381 de cereri (14,2%), copii care implinesc varsta de 6 ani, in perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019, inclusiv.

Lista copiilor inmatriculati, informatii privind numarul locurilor ramase libere si situatia copiilor neinscrisi dupa prima etapa vor fi afisate in unitatile de invatamant si pe site-urile acestora, precum si ale inspectoratelor scolare judetene/al municipiului Bucuresti, vineri, 29 martie.

A doua etapa rezervata completarii/depunerii/validarii cererilor-tip de inscriere este programata intre 2 si 8 aprilie si se adreseaza copiilor care nu au fost inscrisi/nu au participat in prima etapa, cererile fiind completate din nou, in functie de locurile disponibile. Listele finale vor fi afisate in data de 11 aprilie.

Ulterior, conform metodologiei de inscriere, in saptamana 12-19 aprilie, inspectoratele scolare vor centraliza si solutiona cererile parintilor/tutorilor legal instituiti/reprezentantilor legali ai copiilor care nu au fost inca inscrisi in vreo unitate de invatamant, avand in vedere, cu prioritate, interesul educational al copilului, mai precizeaza MEN.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole