MEN – primele rezultate la titularizare: 47,40% dintre candidati au obtinut note peste 7

Reclame home 1
Reclame home 1

47,40% dintre candidatii care au sustinut proba scrisa a concursului national pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din invatamantul preuniversitar au obtinut note peste 7, potrivit datelor furnizate de Ministerul Educatiei Nationale (MEN), inainte de contestatii, informeaza AGERPRES.

Potrivit MEN, rata notelor peste 7 (inainte de contestatii) obtinute de candidatii care au sustinut proba scrisa a concursului national pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din invatamantul preuniversitar este de 47,40% – in crestere cu 1,67% fata de anul trecut: 45,73%.

Contestatiile se inregistreaza la sediile inspectoratelor scolare judetene marti, pana la ora 21,00, respectiv miercuri, pana la ora 15,00. Rezultatele finale se afiseaza la sediile inspectoratelor scolare judetene si pe site-ul titularizare.edu.ro pe 24 iulie.

Au fost transmise spre evaluare lucrarile a 21.460 de candidati, fiind notate 21.429 de lucrari. 31 de lucrari au fost anulate in centrele de evaluare din motive legate de nerespectarea metodologiei de concurs, precizeaza MEN.

Reprezentantii ministerului arata ca 121 de candidati (0,56%) au obtinut nota 10; 10.037 de candidati (46,84%) – note intre 7 si 9,99; iar 7.229 (33,73%) – note intre 5 si 6,99. Alti 4.042 de participanti (18,78%) s-au situat pe segmentul de note cuprins intre 1 si 4,99. Din promotia curenta, 46,83% dintre candidati (in crestere de la 43,07% in 2017) au obtinut note peste 7, iar 32,93%, note intre 5 si 6,99.

Cel mai ridicat procent de note peste 7 (interval 7 – 9,99) s-a inregistrat in judetul Dolj (58,7%), iar cel mai scazut in judetul Caras-Severin (30,04%).

La proba scrisa din cadrul concursului national pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din invatamantul preuniversitar s-au prezentat 24.070 de candidati. 2.531 s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, in conformitate cu prevederile metodologiei, 61 de candidati au fost eliminati (dintre care 27 pentru frauda, iar 34 de participanti pentru lipsa documentelor de identitate, adeverintelor de absolvire etc.). Lucrarile a 18 candidati au fost anulate la centrele de concurs din motive legate de nerespectarea metodologiei, precizeaza MEN.

„Pentru angajarea pe perioada nedeterminata (titularizare), candidatii trebuie sa obtina minimum nota 7 (sapte) atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia speciala la clasa in profilul postului. Pentru angajarea pe perioada determinata (suplinire), candidatii trebuie sa obtina minimum nota 5 (cinci) atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia speciala in profilul postului. Repartizarea candidatilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioada nedeterminata se realizeaza in sedinte publice organizate de inspectoratele scolare in data de 25 iulie”, mentioneaza MEN.

Pe 26 iulie va avea loc repartizarea pe posturile didactice de predare vacante a cadrelor didactice titulare in invatamantul preuniversitar anterior inscrierii la concurs, care au participat la concursul national si au obtinut minimum nota 7 (sapte) atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia speciala la clasa in profilul postului, cu pastrarea statutului de cadru didactic titular.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole