MEN: Profesorii cu experienta vor putea contribui la cresterea calitatii educatiei, existand posibilitatea de a fi platiti la ora

home camp2
home camp2
home camp2

Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a lansat, joi, in consultare publica, un proiectul de ordin care ofera profesorilor cu experienta didactica si manageriala posibilitatea de a contribui la cresterea calitatii actului educational prin desfasurarea de ore la clasa, in regim de plata cu ora, eliminandu-se limitarea de cinci ore pe saptamana, existenta pana la aceasta data, informeaza AGERPRES.

Potrivit unui comunicat de presa al MEN, este vorba de proiectul privind normele metodologice pentru stabilirea obligatiei didactice de predare a personalului didactic de conducere din inspectoratele scolare, unitatile de invatamant preuniversitar de stat, unitatile conexe, precum si a personalului didactic de indrumare si control din inspectoratele scolare si a personalului didactic din casele corpului didactic.

Proiectul are ca obiect reglementarea degrevarii inspectorilor scolari generali, inspectorilor scolari generali adjuncti, inspectorilor scolari, directorilor unitatilor de invatamant si din unitatile conexe, directorilor si profesorilor metodisti din casele corpului didactic.

Sunt introduse, in mod expres, functii de conducere care nu beneficiau de degrevare, cum ar fi cele de directori si directori adjuncti ai liceelor, centrelor scolare, scolilor profesionale din invatamantul special, directori si directori adjuncti ai centrelor scolare pentru educatie incluziva, directori ai gradinitelor de invatamant special, directori ai scolilor speciale, precum si cele de directori adjuncti ai palatelor copiilor.

“Degrevarea reprezinta scutirea partiala de efectuarea atributiilor prevazute la art. 262 din Legea educatiei nationale nr.1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru personalul didactic de conducere, de indrumare si de control, ca urmare a indeplinirii unor responsabilitati specifice functiilor de conducere, de indrumare si de control. S-a urmarit realizarea unui echilibru in degrevarea personalului didactic, avandu-se in vedere complexitatea functiei de conducere, indrumare si control, precum si regimul unitatilor/institutiilor de invatamant, nivelul, numarul de clase etc”, se arata in comunicatul de presa.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *