MEN: Ramane in vigoare calendarul admiterii in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2019 – 2020

home camp2
home camp2
home camp2

Ministerul Educatiei Nationale a informat marti, printr-un comunicat de presa, ca ramane in vigoare, in continuare, calendarul admiterii in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2019 – 2020, informeaza AGERPRES.

Potrivit comunicatului MEN, pentru probele de verificare a aptitudinilor si a cunostintelor de limba moderna si materna, inscrierile sunt programate pentru zilele de 13 si 14 mai, iar desfasurarea probelor pentru perioada 15 – 17 mai.

“Ministerul Educatiei Nationale informeaza actorii principali ai sistemului de invatamant ca este si ramane in vigoare, in continuare, calendarul admiterii in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2019 – 2020, prevazut in Anexa nr. 1 a Ordinului nr. 4.829/2018 privind organizarea si desfasurarea admiterii in invatamantul liceal de stat. Pentru probele de verificare a aptitudinilor si a cunostintelor de limba moderna si materna, inscrierile sunt programate pentru zilele de 13 si 14 mai, iar desfasurarea probelor pentru perioada 15 – 17 mai 2019”, mentioneaza sursa citata.

Miscarea personalului didactic se realizeaza, de asemenea, dupa calendarul deja aflat in vigoare, conform Ordinului nr. 5.460/2018, modificat prin Ordinul 3.886/11.04.2019.

Federatia Sindicatelor din Educatie “Spiru Haret” a acuzat-o luni pe Ecaterina Andronescu, ministru al Educatiei, ca “dinamiteaza admiterea in liceu”, dupa ce a emis un ordin prin care schimba calendarul admiterii in invatamantul liceal de stat, cu toate ca unele etape sunt deja in desfasurare.

“Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a emis astazi, 13 mai 2019, Ordinul 3995, prin care schimba calendarul admiterii in invatamantul liceal de stat, cu toate ca unele etape ale admiterii sunt deja in desfasurare. Actul normativ nu a fost discutat in prealabil cu niciun partener social”, preciza FSE “Spiru Haret”.

Potrivit sindicalistilor, prin acest ordin, MEN amana cu circa o luna desfasurarea probelor de aptitudini, care se vor organiza cu doar cateva zile inainte de probele de la Evaluarea nationala. Totodata, se amana pana la 30 mai afisarea locurilor disponibile in licee si scoli profesionale, lucru care “va afecta grav si miscarea de personal”.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *