MEN: Reinscrierea copiilor la gradinita va incepe pe 7 mai

home camp2
home camp2
home camp2

Reinscrierea copiilor care merg la gradinita in acest an si doresc sa o frecventeze si in anul scolar 2018 – 2019 va incepe in data de 7 mai, iar inscrierea copiilor nou-veniti se va derula din 21 mai, informeaza Ministerul Educatiei Nationale, informeaza AGERPRES.

Potrivit MEN, orarul reinscrierilor si inscrierilor va fi stabilit de conducerea unitatii de invatamant si va fi afisat, la loc vizibil, in fiecare gradinita, pentru informarea parintilor si a publicului interesat, inclusiv pe site-ul acesteia (daca exista), si eventual pe site-urile inspectoratelor scolare.

Ocuparea locurilor libere, dupa finalizarea procesului de reinscriere, se va face, de regula, in ordinea descrescatoare a grupelor de varsta, astfel: grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) si grupa mica (copii de 3 ani). In baza HG nr. 1.252/2012 si in limita locurilor disponibile, pot fi inscrisi in grupa mica si copii cu varsta cuprinsa intre 2 si 3 ani.

In situatia in care, intr-o unitate de invatamant, numarul cererilor de inscriere este mai mare decat numarul locurilor libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale si criterii de departajare specifice.

Criteriile generale de departajare sunt urmatoarele: existenta unui document care dovedeste ca un copil este orfan de ambii parinti (situatia copilului care provine de la o casa de copii/un centru de plasament/plasament familial se asimileaza situatiei copilului orfan de ambii parinti), existenta unui document care dovedeste ca este orfan de un singur parinte, existenta unui frate/a unei surori inmatriculat/inmatriculate in unitatea de invatamant respectiva, existenta unui certificat medical de incadrare in grad de handicap a copilului, arata MEN.

“Criteriile specifice de departajare (elaborate de fiecare unitate de invatamant prescolar, aprobate de Consiliul de administratie al acesteia si avizate de inspectoratul scolar judetean/al municipiului Bucuresti pana la data de 18 mai) nu pot fi discriminatorii si nu pot include liste de preinscrieri. De asemenea, criteriile specifice de departajare vor fi aplicate doar dupa epuizarea criteriilor generale”, precizeaza sursa citata.

Pentru asigurarea transparentei procesului de reinscriere/inscriere, conducerile unitatilor de invatamant prescolar vor afisa, la vedere, pentru toti cei interesati, urmatoarele informatii: capacitatea institutiei (numarul de copii pentru care a fost proiectata), numarul de locuri aprobat prin planul de scolarizare pentru anul scolar 2018 – 2019 (pe grupe de varsta: mica, mijlocie, mare), criteriile generale si criteriile specifice pentru inscrierea copiilor, numarul de copii reinscrisi/inscrisi zilnic (in perioada stabilita) din totalul disponibil.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *