MEN – simularea examenelor nationale: Evaluarea Nationala – intre 5 si 7 martie; Bacalaureat – intre 19 si 22 martie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministerul Educatiei va organiza, in perioada 5 – 7 martie, la nivel national, simularea Evaluarii Nationale pentru elevii clasei a VIII-a, iar in intervalul 19 – 22 martie simularea probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat, informeaza AGERPRES.

Potrivit unui comunicat al MEN, la cele doua simulari sunt asteptati sa participe aproape 500.000 de elevi din clasele a VIII-a, a XI-a si a XII-a.

„Obiectivele simularii sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenelor pe care le vor sustine la finalul celor doua cicluri de invatamant, stabilirea nivelului real de pregatire atins in aceasta etapa, precum si optimizarea pregatirii in vederea obtinerii unor rezultate satisfacatoare la examenele propriu-zise”, afirma MEN.

Simularea Evaluarii Nationale se va desfasura dupa urmatorul calendar: 5 martie – Limba si literatura romana; 6 martie – Matematica; 7 martie – Limba si literatura materna; 16 martie – comunicarea rezultatelor.

Simularea probelor scrise de la Bacalaureat se va desfasura dupa urmatorul program (comun pentru clasele a XI-a si a XII-a): 19 martie – Limba si literatura romana/E)a); 20 martie – Limba si literatura materna/E)b) si 21 martie – proba obligatorie a profilului/E)c).

Proba la alegere a profilului si specializarii va avea loc joi, 22 martie, si va fi sustinuta exclusiv de elevii clasei a XII-a.

Rezultatele obtinute vor fi comunicate in data de 30 martie.

„Subiectele sunt elaborate de catre specialistii Centrului National de Evaluare si Examinare, in mod similar cu modelele publicate pe www.subiecte.edu.ro, si sunt proiectate astfel incat tratarea lor sa valorifice capacitatile elevilor pe temele prevazute in programa de examen si parcurse pana la aceasta data. Corectarea lucrarilor va fi realizata in baza unor bareme care asigura unitatea si obiectivitatea evaluarii si notarii la nivel national, de catre doi profesori din unitatile de invatamant in care elevii sustin simularea”, precizeaza MEN.

Totodata, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral in vederea adoptarii unor masuri adecvate fiecarei situatii in parte.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole