Meniu intr-un restaurant din Rusia: “Frittata Porosenko” si “friptura Obama cu ficat Merkel”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Petro Poroshenko, 'Chocolate King', Ukrainian MP and backer of the Euromaiodan protests in KievCei care trec pragul unui restaurant din sudul-vestul Rusiei pot consuma mancaruri a caror denumire include nume de politicieni din intreaga lume – o initiativa a oamenilor de afaceri locali, pe fondul nationalismului ce a cuprins Rusia in contextul crizei in relatiile ei cu Occidentul, SUA si Ucraina, relateaza portalul ucrainean Glavnoe.ua citat de Agerpres.

Astfel, clientii acestui local din Gelendjik (regiunea Krasnodar, sud-vestul Rusiei, pe coasta rusa a Marii Negre) pot alege intre ‘friptura Obama si ficat Merkel’ sau ‘Iateniuk pe pat american’, referiri deloc subtile la presedintele american Barack Obama, la cancelarul german Angela Merkel si la premierul ucrainean Arseni Iateniuk.

Totodata, clientii por fi serviti cu ‘John Kerry cu Psaki uscate’ — dupa numele secretarului de stat al SUA, John Kerry, si a fostei purtatoare de cuvant a Departamentului de Stat al SUA, Jen Psaki — acest din urma fel fiind compus din manzat, ciuperci si rosii uscate.

Nici presedintele ucrainean Petro Porosenko nu a fost uitat. Exista un fel de mancare compus din rosii, ardei gras si masline care poarta denumirea de ‘Frittata Porosenko cu Merkel si Obama”. De asemenea, clientii pot cere ‘Sarkozy in chifla franceza’, dupa numele fostului sef al statului francez, Nicolas Sarkozy.

Insa zilele acestea, cea mai in voga este salata cu o denumire parca extrasa din actualitatea internationala: ‘Criza greaca’.

In compania liderilor occidentali a fost inclus si ultranationalistul rus Vladimir Jirinovski, deputat in Duma de Stat. Printre ingredientele felului de mancare botezat ‘A la Jirinovski’ se regasesc limba de vita, limba de iepure si salata de limba mielului, toate stropite cu un sos din chefir si suc de portocale.

Se pare insa ca utilizatorii retelelor sociale ruse nu au apreciat aceasta initiativa. ‘Este clar, decadem’, scrie unul dintre ei. ‘Nebunia escaladeaza’, opineaza un altul. Portalul ‘Bloknot-Krasnodar’ titreaza: ‘Mizerie in stare pura’. ‘Oare cum s-ar simti intr-un astfel de restaurant reprezentantii tarilor de unde provin politicienii din meniu?’, se intreaba cineva pe forumul acestui portal.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2