Merkel cere implicarea mai multor state din UE in problema refugiatilor

PNL

merkelCancelarul german Angela Merkel a cerut joi ca mai multe state europene sa contribuie la solutionarea problemei refugiatilor in regiune, relateaza DPA citata de Agerpres.

“Nu se poate ca numai cinci din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene sa ia trei sferturi din numarul total de refugiati”, a declarat Merkel in fata Parlamentului, inaintea summitului liderilor din UE de saptamana viitoare.

‘De departe, cea mai urgenta sarcina este imbunatatirea operatiunilor de salvare pe mare’, a subliniat cancelarul german, citand numarul mare de oameni care au murit incercand sa traverseze Marea Mediterana spre Europa.

‘Tragedia, care se repeta, ne afecteaza pe toti,” a mentionat Merkel in fata parlamentului. “Suntem cu totii de acord ca trebuie facut totul — cu adevarat totul — pentru a salva vieti”, a afirmat cancelarul german.

In plus, Angela Merkel a cerut masuri impotriva traficantilor, precum si pentru a intensifica eforturile menite sa abordeze problemele pentru care atat de multi oamenii incearca sa ajunga in Europa.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1