Merkel doreste sa creasca presiunea economica asupra Turciei pentru eliberarea unor cetateni germani

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cancelarul german Angela Merkel doreste sa mareasca presiunea economica asupra Turciei pentru a ajuta la eliberarea unor cetateni germani detinuti in aceasta tara, au anuntat sambata media germane, relateaza DPA, informeaza AGERPRES.

”Va trebui sa reducem cooperarea noastra economica cu Turcia si sa revizuim unele proiecte”, a afirmat cancelarul german Merkel, potrivit unor declaratii publicate in editia de sambata a ziarului Passauer Neue Presse.

Merkel a descris “scandalos” faptul ca mai multi cetateni germani sunt inchisi in prezent in Turcia.

”Acordam asistenta consulara celor detinuti cat de bine putem, dar din nefericire Turcia face aceste eforturi dificile in cateva cazuri”, a afirmat responsabilul german.

Politicianul de opozitie Cem Oezdemir, lider al Verzilor germani, a cerut de asemenea continuarea presiunii economice asupra Ankarei si a presedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Cativa cetateni germani — intre care doi jurnalisti si un militant pentru drepturile omului — se afla in prezent in arest preventiv in inchisori din Turcia in baza unor acuzatii de legaturi cu terorismul.

Numeroase persoane cu cetatenie europeana au fost retinute in ultimul an in Turcia, multe fiind acuzate de implicarea in tentativa de lovitura de stat din 15 iulie anul trecut impotriva presedintelui turc Recep Tayyip Erodgan.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2