Mersul trenurilor de calatori pentru anul 2020 intra in vigoare duminica

Noul Mers al trenurilor 2019 – 2020 intra in vigoare incepand de duminica, 15 decembrie, si va fi valabil pana la data de 12 decembrie 2020, informeaza CFR Calatori, potrivit Agerpres.

Oferta de transport feroviar de pasageri pentru anul viitor este adaptata cererii pietei, atat prin optimizarea orelor de circulatie a trenurilor, cat si a capacitatii de transport, in limita resurselor disponibile, se mentioneaza in comunicatul CFR Calatori.

Conform noului Mers al Trenurilor 2019-2020, va exista un numar mediu de 1.230 de trenuri.

“In traficul feroviar de calatori intern, incepand cu data de 15 decembrie 2019, pe ruta Bucuresti Nord – Chitila – Buftea se va introduce serviciul de transport suburban prin care se pun la dispozitie 26 perechi de trenuri InterRegio si Regio pe zi, mai mult cu 6 perechi de trenuri InterRegio in plus fata de perioada anterioara. Incepand cu data de 15 decembrie 2019, pe ruta Ciurea – Iasi se pun la dispozitie 16 perechi de trenuri Regio pe zi, mai mult cu 8 perechi de trenuri Regio fata de perioada anterioara. Incepand cu data de 15 decembrie 2019, pentru programul de circulatie 2019 – 2020 au fost programate trenuri care vor avea opriri in Halta Parc Mogosoaia pentru a asigura o legatura mai rapida si sigura intre municipiul Bucuresti si Mogosoaia. 16 trenuri cu plecari/sosiri din/in statiile Bucuresti Nord vor avea opriri in Halta Parc Mogosoaia. Durata medie a calatoriei este de 20 minute, iar pretul unui bilet la clasa a 2-a la trenurile Regio este de 3,90 lei iar la clasa a 1-a costul biletului este de 5,30 lei. La trenurile Interregio pretul unui bilet la clasa a 2-a este de 8,20 lei, iar la clasa a 1-a de 12,50 lei”, precizeaza CFR Calatori.

Potrivit sursei citate, din data de 13 ianuarie 2019, pe ruta Bucuresti Nord – Bucuresti Baneasa – Fundulea se va introduce serviciul de transport suburban, care pune la dispozitie 13 perechi de trenuri InterRegio si Regio pe zi, mai mult cu 6 perechi de trenuri InterRegio fata de perioada anterioara.

De asemenea, serviciul de transport feroviar de vagoane de dormit si cuseta va fi disponibil pe relatiile: Bucuresti Nord – Timisoara, Bucuresti Nord – Cluj Napoca, Bucuresti Nord – Oradea, Bucuresti Nord – Satu Mare, Bucuresti Nord – Baia Mare, Bucuresti Nord – Sighetu Marmatiei, Bucuresti Nord – Iasi, Bucuresti Nord – Suceava, Timisoara – Iasi, Bucuresti Nord – Botosani, Bucuresti Nord – Bistrita si Bucuresti Nord – Vatra Dornei.

CFR Calatori anunta, totodata, prelungirea traseului trenului IR 1823 Bucuresti – Craiova – Targu Jiu pana la Petrosani – Subcetate – Calan – Simeria.

In ceea ce priveste traficul international, in 2020 va fi introdus in circulatie un tren nou (143/686 si 687/144), realizat de CFR Calatori in colaborare cu MAV Start Ungaria si OBB Austria, pe ruta Satu Mare – Budapesta – Viena si retur.

In plus, in sezonul estival 2020, trenul IR 461/460 va avea in compunere un vagon direct pe ruta Bucuresti Nord – Istanbul si retur.

Cat priveste ofertele de calatorie pentru 2020, CFR Calatori anunta un nou program-pilot pentru deservirea si sporirea atractivitatii traficului de naveta intre zonele suburbane si marile orase din toata tara: va fi permisa calatoria posesorilor de abonamente valabile la trenuri Regio si cu trenurile Interregio, pentru abonamentele emise pe distante de pana la 30 de km. Aceasta oferta este valabila incepand cu data de 15 decembrie 2019 si nu include trenurile in trafic international.

Odata cu noul mers al trenurilor va fi introdus un nou serviciu de rezervare a locurilor, ca urmare a solicitarii calatorilor, pentru trenurile Regio, la pretul de 1 leu, pe rutele: Bucuresti Obor – Constanta si retur, Bucuresti Nord/Basarab – Brasov si retur, Bucuresti Nord – Buzau – Marasesti si retur, Bucuresti Nord/Basarab – Craiova si retur, respectiv Buzau – Constanta si retur.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1