Mesajul IPJ Maramureș pentru cei doi polițiști care au refuzat mită

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Inspectoratul de Poliție a Județului Maramureș a ținut să transmită un mesaj celor doi polițiști care au refuzat mită în valoare de 100 de euro oferită de un șofer.

Este vorba despre agent șef adjunct Chira Vlad de la Postul de Poliție Comunal Mireșu Mare și agent de poliție Siladi Sergiu de la Postul de Poliție Comunal Remetea Chiorului.

”Una din prioritățile manageriale ale conducerii Inspectoratului de Poliție a Județului Maramureș este promovarea integrității în rândul personalului propriu,  deoarece integritatea asigură creșterea încrederii cetățenilor în instituția poliției.

Astfel, I.P.J. Maramureș colaborează strâns cu Serviciul Teritorial Anticorupție Maramureș, atât pentru organizarea și desfășurarea activităților de instruire și informare anticorupție, cât și pentru prevenirea și combaterea corupției prin denunțarea intențiilor unor persoane de a implica polițiștii în săvârșirea unor infracțiuni de corupție.

Darea de mită este infracțiune. Promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase unui funcționar public pentru a îndeplini, neîndeplini, urgența sau întârzia un act care intră în îndatoririle de serviciu ale acestuia, se pedepsește cu închisoare. Polițiștii maramureșeni au în dotare sisteme portabile de înregistrare audio-video de tip Body Cam care, la nevoie, pot asigura materialul probator pentru infracțiunile constatate și dovedesc modul de acțiune al polițistului, dar și faptele de corupție.

Integritatea este o virtute care se învață. A fi integru este o decizie rațională, care implică principii de viață morale urmate cu ardoare, disciplină și autocontrol. Integritatea reprezintă condiția necesară și cel mai important pas spre profesionalism.

Dacă abaterile polițiștilor sunt întotdeauna prompt sancționate, conducerea inspectoratului se preocupă la fel și pentru recompensarea meritelor polițiștilor care și-au făcut datoria cu abnegație, cu profesionalism și cu pasiune pentru meserie. Este și cazul colegilor noștri, Agent șef adjunct Chira Vlad de la Postul de Poliție Comunal Mireșu Mare și Agent de poliție Siladi Sergiu de la Postul de Poliție Comunal Remetea Chiorului, sedii arondate Poliției orașului Șomcuta Mare, care au refuzat mita oferită de un șofer și au sesizat Serviciul Teritorial Anticorupție Maramureș. Îi felicităm pentru corectitudinea de care au dat dovadă și le dorim mult succes în activitate!”, este mesajul IPJ.

Vlad HERMAN

MARAMUREȘ – Doi agenți de poliție au refuzat o șpagă de 100 de euro oferită de un șofer

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2