Mesajul presedintelui Consiliului Judetean Maramureșs, la trecerea la cele vesnice a academicianului Ionel Valentin Vlad

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Drum lin spre cele vesnice academicianului Ionel Valentin Vlad!

Am primit cu profunda durere vestea trecerii in nefiinta a savantului si academicianului Ionel Valentin Vlad, presedinte al Academiei Romane si Cetatean de Onoare al Judetului Maramures. Ca descendent al familiilor nobiliare Vlad de Saliste si Timis de Borsa, originile sale au fost sunt strans legate de Maramures si de maramureseni.

Judetul nostru si Romania pierd o personalitate marcanta a stiintei, invatamantului si culturii romanesti, un mare savant, un profesor de inalta calitate morala si pregatire didactica, a carei autoritate a fost recunoscuta si respecta dincolo de hotarele tarii. Prin viata, opera si rezultatele sale stiintifice importante, distinsul academician va ramane pentru totdeauna in memoria noastra, trecerea sa la cele vesnice lasand in inimile noastre o tristete fireasca si de nealinat.

Alaturi de familia indoliata, de intreaga comunitate stiintifica universitara, de prieteni si cunoscuti, il deplangem si noi pe academicianul Ionel Valentin Vlad, un om de aleasa tinuta morala care a facut cinste Romaniei oriunde ne-a reprezentat in lume.

In numele Consiliului Judetean Maramures, ii aducem un pios si ultim omagiu pentru intreaga activitate dedicata stiintei, la cel mai inalt nivel, pentru  cariera prodigioasa si pentru tot ce a facut ca numele Romaniei sa fie privit cu admiratie si cu mandrie. Ramas bun, domnule academician! Sincere condoleante familiei indoliate!

Gabriel Valer Zetea,

Presedintele Consiliului Judetean Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2