Mesajul unor straini dupa ce au vizitat Maramuresul: „Aveti o tara frumoasa dar fara administratori responsabili!”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Coborand de la o baza de agrement am zarit de departe o coloana de rulote oprite pe marginea drumului. Apropiindu-ma am vazut ca sunt persoane varstnice si ca pareau dezorientate, motiv pentru care am oprit, oferindu-ma sa-i ajut. Era un grup vestic, oameni in etate care calatoreau intr-un circuit prin Romania si veneau de pe ruta Certeze-Sighet, Pasul Gutai spre Baia Mare.
Am intrebat daca au probleme tehnice sau de orientare si i-am vazut ca se uita in pamant sau alaturi, pana ce unul dintre ei, cu aliura de fost director de fabrica, mi-a spus pe scurt:
„Aveti o tara superba, dar va bateti joc de ea. Niste peisaje salbatice si unice, dar total abandonate. Drumuri sparte si nemarcate, fara indicatoare rutiere corecte, pline de carute, oameni, vaci si pasari pe sosea. Am oprit de cateva ori sa admiram peisajul, in zone de parcare si nu am gasit o sursa de apa, o toaleta sau ceva pe care sa te asezi.
Am fi vrut sa campam undeva la poalele muntilor, dar nu aveti o zona speciala imprejmuita, cu apa, curent si minime utilitati. Uite ne-am oprit sa ne dezortim, am vrea sa mergem la… stiti… privata, dar nu aveti nicaieri asa ceva. E oribil ca la varsta mea sa merg in padure, sarind santul sau nu asa se face. cineva nu-si face treaba la dumneavoastra!”
Am dat binete, m-am urcat in masina, punand capul in piept de rusine si sila. Lectia asta de umilinta nu eu trebuia sa o primesc, dar o merit pentru ca tolerez asa ceva. Domnilor din administratia judeteana, administratia drumurilor, dle county manager Bragaru, cititi atent cele spuse de un om de aproape 80 de ani si daca nu va simtiti vinovati si dornici de actiune, dati-va demisia.
Carlos Sacalul
Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

5 Comments

 1. justitiarul

  nenorociti si imbuibati nu fac nimic pt turism numai ei se duc cu mandrele la pensiuni la cotcait. Da de ce nu le-ai explicat domle ca nu mata esti ala cu judetu, ca este o armata de functionari platiti sa faca treaba. Ce rahat, in locul lui asta Carlos intram in pamant de rusine ca un viezure.

  Reply
 2. ioan

  Beuca , mare patriot din maramuresul istoric, ce crezi de articolul asta. Nemernici aia de straini vorbesc tampenii, in loc sa stea acasa zaharisitii se talambaie pe coclauri si mai au si pretentii! Ia baga un coment avizat.

  Reply
 3. cristi

  Pana cand va trebui sa o tot luam peste nas, noi ca natie, din cauza unor incompetenti si nesimtiti. Duceti-l dom Zetea pe Dragnea peste Gutai si verificati daca au sa nu au aia dreptate. Poate ca sunt ei cu capul in nori si fitze occidentale. CE BUDA-TI TREBUIE CAND COLO SA E CODRUL, GARDUL SATEANULUI, RASADUL DE FLORI SAU SANTUL DRUMULUI? Fitze de burghezi .

  Reply
 4. Pintea

  Toate amenajarile amintite depind (si)de bani, dar curatenia la locurile de popas depinde, in primul rand, de noi , nu de autoritati.Din varful muntelui si pana in vale .o maree de peturi,cutii de conserve si alte mizerii batjocureste peisajul.Si pt. asta suntem vinovati noi ,nu autoritatile (Lipsa cosurilor de gunoi nu-i o scuza. In definitiv , in varful muntilor nu sunt cosuri de gunoi).Cat despre carute si animale, cred ca problema este mai nuantata.

  Reply
 5. justitiarul

  Ei si madam Udrisca, fosta ministeriasa la Turism, de ce nu a organizat turismul. Pai nu promova madama turismul salbatic pe motociclete.
  Auzise si dumneaei ca la straini nu se face turism pe motociclete ca polueaza aerul si ca la noi se poate face. Nu avusese ea ministerul dezvoltarii, minister cu cel mai mare buget pe care l-a facut praf pe la biserici?

  Acuma vrea la presedentie….
  Cat despre romani de la un capat la altul al tarii se potriveste vorba „lasa-ma ca sa te las”

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole