Meseria de arheolog, dezvaluitacopiilor pe santirul de la Oarta de Sus-Magura

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In data de 8 octombrie, intre orele 10.00 – 15.00, a avut loc in cadrul proiectului cultural Comori din Tara Codrului, Ziua Portilor Deschise pe santierul arheologic de la Oarta de Sus – Magura, comuna Oarta de Jos. Santierul este desfasurat de Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures.

Au fost prezentate principalele descoperiri ale campaniei din acest an de catre arheologii Dan Pop si Marius Ardeleanu prezenti pe santier si au fost vizitate sapaturile arheologice al caror scop este anul acesta de a gasi santul si valul de pamant al fortificatiei dacice.

Copiii de la Scoala Gimnaziala din Oarta de Sus veniti in vizita au aflat lucruri noi despre asezarile care s-au succedat aici, dar au invatat si cateva lucruri despre ce inseamna meseria de arheolog.

Proiectul cultural Comori din Tara Codrului este implementat de Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures cu sprijinul financiar al Administratiei Fondului Cultural National si in parteneriat cu Primaria Oarta de Jos, Scoala Gimnaziala Oarta de Sus, Fundatia social-culturala pentru democratie i.u.g.a., Asociatia Omnis Barbaria, Asociatia HistArch, conform unui comunicat.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2