Messi, fotbalistul cu cele mai mari venituri din lume

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Argentinianul Lionel Messi, cu 41 milioane euro, a redevenit fotbalistul cu cele mai mari venituri din lume, inaintea portughezului Cristiano Ronaldo (39,5 milioane euro) si a brazilianului Neymar (29 milioane euro), conform clasamentului intocmit de revista franceza France Football citata de Agerpres.

Este pentru al 4-lea an in care Messi ocupa primul loc in lista fotbalistilor cu cele mai mari venituri intocmita de revista franceza incepând cu 1999. In ultimul clasament, Messi (35 milioane) a fost depasit de englezul David Beckham (36 milioane), care a disparut intre timp din ierarhii.

Messi a incasat 12,5 milioane euro din salarii, la care se adauga 2,5 milioane euro din prime si 26 milioane euro din contracte publicitare.

Fata de anul trecut, starul argentinian a incasat venituri mai mari cu 6 milioane euro.

In clasamentul celor mai bine platiti sportivi din lume, Messi este doar al 5-lea, fiind depasit de jucatorul de golf Tiger Woods (53 milioane euro), tenismanul elvetian Roger Federer (51,5 milioane euro), baschetbalistii Kobe Bryant (46,5 milioane) si Lebron James (44 milioane).

Comparativ cu Messi, Ronaldo a obtinut 17 milioane euro din salariu, 0,5 milioane din prime si 22 milioane euro din contracte publicitare. Neymar incaseaza un salariu de 14,5 milioane euro, 0,5 milioane din prime si 14 milioane din contracte publicitare.

Top 10 al fotbalistilor cu cele mai mari venituri este completat de englezul Wayne Rooney (24 milioane), suedezul Zlatan Ibrahimovic (23,5 milioane), columbianul Radamel Falcao (21,2 milioane), argentinianul Sergio Kun Aguero (19,7 milioane), brazilianul Thiago Silva (17 milioane), belgianul Eden Hazard (16,8 milioane) si francezul Frank Ribery (16,5 milioane).

La capitolul antrenori, cel mai bine platit este portughezul Jose Mourinho (17 milioane), care ii depaseste pe Joseph Guardiola (15 milioane) si pe Carlo Ancelotti (13,5 milioane). Gerardo ”Tata” Martino, de la FC Barcelona, este doar al 16-lea cu 5,4 milioane euro.

 

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2