Messi poate pleca gratis de la FC Barcelona, in cazul independentei Cataloniei 

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Atacantul argentinian Lionel Messi ar putea pleca gratis de la FC Barcelona, in cazul in care Catalonia isi va declara independenta fata de Spania, informeaza cotidianul spaniol El Mundo, transmite AGERPRES.

Publicatia iberica precizeaza ca, in timpul negocierilor privind noul contract, Messi a solicitat si a obtinut includerea unei clauze in baza careia poate pleca liber de la Barca, in cazul in care echipa sa nu va mai putea evolua in campionatul Spaniei si nici intr-un alt campionat puternic, precum cele ale Angliei, Germaniei sau Frantei, in cazul declararii independentei provinciei catalane.

El Mundo reaminteste ca, in baza Legii Sportului din Spania, FC Barcelona va fi exclusa in mod automat din campionatul acestei tari, in cazul in care Catalonia isi va declara independenta. Gruparea de pe Camp Nou nu va putea lua parte, temporar, nici la competitiile internationale desfasurate sub egida UEFA, asa cum este Liga Campionilor.

Noul contract i-a permis lui Messi sa obtina o prima la semnatura de 100 milioane euro, care ii va fi achitata insa in transe, pe parcursul mai multor ani, in timp ce salariul sau a crescut la 35 milioane euro net pe sezon. Clauza de reziliere a contractului sau cu Barca se ridica la 700 milioane euro.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2