Meteo: Afla aici, cum este, astazi, vremea in Maramures. Doua localitati au ramas fara curent electric din cauza rafalelor puternice de vant

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Vremea s-a racit accentuat fata de ziua precedenta. Cerul a fost mai mult noros ziua, apoi s-a degajat treptat devenind mai mult senin in cursul serii si al noptii. Pe arii relativ extinse au cazut precipitatii sub forma de ploaie si ninsoare. La munte a nins. Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 3,2 l/mp, la Cavnic. Vantul a suflat slab la moderat, cu intensificari temporare indeosebi in cursul serii cu viteze de pana la 50 km/h in Baia Mare si Targu Lapus. In zona montana inalta a avut intensificari cu viteze de pana la 68 km/h, la Vf. Iezer, unde a viscolit si spulberat zapada.

Temperaturile maxime au fost cuprinse intre 1 grad la Ocna Sugatag si 5 grade in Baia Mare. Izolat la munte si in zonele joase, s-a semnalat ceata.
Stratul de zapada este prezent indeosebi in zona de munte si masura, aseara, pana la 82 cm, la Cavnic.

La primele ore ale diminetii temperatura aerului era de -8 grade la Tg. Lapus,-7 grade la Ocna Sugatag, -6 grade la Sighetu Marmatiei si -5 grade in Baia Mare. Cel mai rece a fost noaptea trecuta in Pasul Gutai -12 grade, respectiv -19 grade la Vf. Iezer. În aceasta dimineata, indicele de racire a depasit valoarea de -32 grade la Vf. Iezer.
Nivelurile si debitele cursurilor de apa au fost usor variabile. Nu au fost semnalate probleme. Temperaturile negative au contribuit la formarea de gheata pe malurile raurilor Viseu, Vaser, Ruscova, Iza, Botiza, Mara si Cosau. Curg sloiuri de gheata pe raurile Viseu, Iza si Lapus. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta, conform regulamentului.

Stratul de zapada masoara: 82 cm la Cavnic, 64 cm in Pasul Gutai, 55 cm la Firiza, 54 cm la Baiut, 45 cm la Vf. Iezer, 23 cm la Luhei, 18 cm in Baia Borsa, 12 cm in Poiana Borsa, 8 cm la Targu Lapus.

Dan Buca, purtator de cuvant CJSU Maramures: “Rafalele de vant puternic au afectat alimentarea cu energie electrica a consumatorilor din satul Larga si comuna Suciu de Sus. Trei echipe de interventie de la societatea Electrica sunt in teren si lucreaza la remedierea defectiunilor.”

Vremea va fi astazi in judet rece, local geroasa noaptea si dimineata. Cerul va fi variabil la senin. Izolat, la munte vor fi posibile fulguieli. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari in zona montana inalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -3 si 0 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre -12 si -8 grade.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *