Meteo: Astazi va ninge pe arii extinse. Temperaturi: -7 grade C in Pasul Gutai, -6 grade C la Borsa, Cavnic, Ocna Sugatag, Petrova, Viseu de Sus, -5 grade C la Targu Lapus

Reclame home 1
Reclame home 1

Vremea a fost inchisa. Pe arii extinse, indeosebi in cursul zilei, de ieri, a nins slab. „Cantitatea maxima de precipitatii inregsitrat a fost de 1.8 l/mp, la Moisei. Vantul a suflat slab la moderat, cu intensificari in zona montana inalta cu viteze de pana la 90 km/h la Vf Iezer, unde a spulberat zapada. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre -5 grade la Targu Lapus, Ocna Sugatag si -3 grade in Baia Mare. Izolat, la munte s-a semnalat ceata. Stratul de zapada este prezent pe arii extinse si masura pana la 69 cm, la Firiza”, informeaza CJSU Maramures.

La primele ore ale diminetii, de astazi, temperatura aerului era cuprinsa intre -8 grade in Pasul Gutai, -6 grade la Ocna Sugatag, Borsa, Cavnic, Petrova, -5 grade Viseu de Sus, -4 grade la Sighetu Marmatiei si -2 grade in Baia Mare. Indicele de racire a atins valoarea de -33 grade la statia meteorologica Iezer.

Valori ale temeperaturii aerului acum: -7 grade in Pasul Gutai, -6 grade la Borsa, Cavnic, Ocna Sugatag, Petrova, Viseu de Sus, -5 grade la Targu Lapus, -4 grade la Sighetu Marmatiei si -3 grade in Baia Mare, Seini si Somcura Mare.

Vremea va fi si astazi inchisa. Pe arii extinse va ninge. Local cantitatile de apa vor depasi 15-20 l/mp, iar izolat la munte 25 l/mp, unde se va depune strat consistent de zapada (5-10 cm). Vantul va sufla slab la moderat iar in cursul noptii cu intensificari locale cu viteze de pana la 45-50 km/h, iar la munte vor depasi 70-80 km/h, unde va viscoli si spulbera ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -2 si 1 grad, iar cele minime in crestere fata de noaptea precedenta vor fi intre -3 si 0 grade. Izolat se va semnala ceata.

Stratul de zapada masoara: 77 cm in Pasul Gutai, 76 cm la Cavnic, 69 cm la Firiza, 64 cm la Baiut, 57 cm la Luhei, 50 cm la Coroieni, 43 cm pe Valea Vaserului, 38 cm in Poiana Borsa, si Baia Borsa 30 cm la Targu Lapus, Suciu de Jos, Razoare si Grosii Tiblesului, 28 cm la Sacel, 26 cm la Mara, 23 cm in Baia Mare, 20 cm la Vf. Iezer si Ocna Sugatag, 15 cm la Sighetu Marmatiei.

Nivelurile si debitele cursurilor de apa din judet au fost in scadere usoara, influentate de fenomenmele de iarna. Nu au fost semnalate probleme deosebite. Gheata este prezenta la malurile raurilor Tisa, Viseu, Vaser, Ruscova, Iza, Barsau, Suciu, Cavnic, Sasar, Firiza si Nistru. Pod de gheata este format pe raul Mara, iar pe cursurile raurilor Iza, Botiza, Mara, Cosau, Barsau, Cavnic si Firiza sunt poduri de gheata cu ochiuri. Curg sloiuri de gheata pe raurile Tisa, Viseu si Somes.

Nu sunt probleme in alimentarea cu energie electrica a localitatilor.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole