Meteo: Cat si unde va ploua cel mai mult in perioada urmatoare

ploaiePrognoza meteo pe urmatoarele trei luni nu vine cu vesti bune.  Toate regiunile vor fi maturate de ploi abundente incepand cu luna aprilie. Nici in mai si iunie nu vor scapa de precipitatii, iar temperaturile se vor incadra in limitele normale ale perioadei in sud, in timp ce in restul regiunilor frigul inca persista, informeaza adevarul.

Administratia Nationala de Meteorologie(ANM) a realizat o estimare a temperaturilor medii si a cantitatilor de precipitatii pentru perioada aprilie – iunie 2016. Conform specialistilor, luna aprilie va aduce temperaturi normale in sud-estul tarii si local in sud, dar va fi mai frig decat ar fi normal pentru aceasta perioada in restul tarii. Luna aprilie va fi una ploioasa, fiind asteptate ploi peste mediile lunii, mai ales in centrul si in nordul tarii.

In aprilie, temperatura medie lunara a aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice, in cea mai mare parte a tarii. In ceea ce priveste valorile termice medii, specialistii ANM estimeaza valori medii de temperatura de pana la 11 grade Celsius, in Crisana, Maramures, Transilvania, Dobrogea si Moldova, respectiv de pana la 12 grade Celsius in Banat, Oltenia si Muntenia.

La capitolul precipitatii, acestea vor fi apropiate de mediile multianuale in sud si local in est, iar in restul tarii vor avea o tendinta spre excedent. Media multianuala a precipitatiilor este stabilita la 51,3 l/mp pentru luna aprilie. Cele mai mari cantitati de precipitatii sunt estimate in Banat (pana la 78 l/mp), Oltenia (pana la 75 l/mp), Transilvania (70 l/mp) si Crisana (69 l/mp).

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1