Meteo: Ceata in Pasul Prislop. Vizibilitatea in trafic este de sub 100 de metri

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Vremea s-a incalzit fata de ziua precedenta. Cerul a fost mai mult noros. Pe arii restranse a plouat slab. In zona montana inalta a nins. Cantitatea maxima de apa a fost de precipitatii a fost de 0.7 l/mp in Baia Mare. Vantul a suflat slab la moderat, cu intensificari in zona montana inalta de pana la 83 km/h la Vf. Iezer, unde a spulberat zapada. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre 5 grade C la Taragu Lapus si 7 grade C in Baia Mare.

Stratul de zapada, este prezent in zona montana inalta si masoara pana la 14 cm la Varful Iezer.

Angajatii sectiei de drumuri nationale au actionat cu noua utilaje si au imprastiat 43,5 tone sare.
Pe DN 18, în Pasul Prislop ninge slab, iar pe celelalte sectoare de drumuri nationale sunt precipitatii slabe, sub forma de ploaie. Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: 1 grad la Targu Lapus, Cavnic, Petrova, Viseu de Sus si Borsa; 2 grade Celsius la Ocna Sugatag si Sighetu Marmatiei; 3 grade Celsius la Seini si Somcuta Mare, 4 grade Celsius in Baia Mare.

La primele ore ale diminetii temperatura aerului era cuprinsa intre 0 grade C la Petrova, 1 grad C la Targu Lapus si 4 grade C la Baia Mare.
Carosabilul sectoarelor de drumuri nationale este curat si umed, cu exceptia DN 18, în Pasul Prislop, unde între km 160 si km 180 se gaseste pe partea carosabila un strat de zapada framantata, cu grosimea cuprinsa intre 0 si 1 cm. Tot aici se semnaleaza ceata, vizibilitatea în trafic este redusa sub 100 de metri.

Vremea va fi si astazi in general inchisa. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii relativ extinse vor cadea precipitatii predominant sub forma de ploaie ziua, iar in cursul serii si al noptii precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Izolat vor fi conditii de polei. La munte va ninge. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari in zona montana inalta viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 si 6 grade, iar cele minime intre -3 si 0 grade. Izolat vor fi conditii de ceata.

Informatii furnizate de CJSU Maramures.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2