Meteo: Cer acoperit de nori in prima parte a zilei. Temperaturi maxime de 4 grade C, in Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1

Vremea a fost apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul a fost variabil, mai mult noros seara si noaptea cand pe arii extinse a nins slab. Cantitatea maxima de apa inregistrata a fost de 2.3 l/mp in Baia Mare. Vantul a suflat slab la moderat, cu unele intensificari in zona inalta de munte de pana la 47 km/h la Iezer. Cel mai rece a fost la Cavnic si Ocna Sugatag -2 grade.

Vremea va fi astazi in judet, in general frumoasa, dar noaptea si dimineata va fi rece, local geroasa. Cerul va fi variabil, temporar noros in prima parte a zilei cand local va ninge slab. Vantul va sufla slab la moderat cu intensificari temporare de pana la 50-60 km/h, iar pe crestele montane de pana la 70-90 km/h, viscolind sau spulberand zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 1 si 4 grade, iar cele minime intre -13 si -9 grade C.

Stratul de zapada masoara: 15 cm la Vf. Iezer, 10 cm la Baiut, 6 cm la Cavnic, 5 cm la Sacel si Luhei, 4 cm in Baia Borsa, pe Valea Vaserului, 3 cm la Firiza, Pasul Gutai, Baia Mare, Copalnic, Leordina, Bistra, 2 cm pe Valea Viseului, Borsa, Sieu, Mara, Sighetu Marmatiei, Razoare, Suciu de Jos, Grosii Tiblesului, Coroieni si Busag, 1 cm la Ocna Sugatag, Stramtura si Vadu Izei.

Valori ale temperaturii aerului: -8 grade la Vf. Iezer, -6 grade in Pasul Prislop, -3 grade la Borsa si Pasul Gutai,-2 grade la Cavnic si Ocna Sugatag, -1 grad la Viseu de Sus, 0 grade la Sighetu Marmatiei, Seini, Somcuta Mare si Targu Lapus, 1 grad in Baia Mare, Baia Sprie.

Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost in scadere. Nu au fost semnalate probleme. Exploatarea acumularii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta. Gheata este prezenta la malul raurilor Ruscova si Viseu. Curg sloiuri de gheata pe raul Ruscova.

Informatii: CJSU Maramures/Foto: Daniela Bazarea/ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole