Meteo: Cer noros, astazi, in Maramures. Pe arii relativ extinse vor cadea precipitatii slabe, sub forma de ninsoare

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Vremea a fost apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul a fost temporar noros. Pe arii extinse s-au semnalat precipitatii mixte si cu caracter de aversa, insotite pe arii restranse de descarcari electrice si mazariche, iar la munte a nins. Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 19.2 l/mp, la Cavnic.

Vantul a suflat in general moderat cu intensificari temporare in cursul zilei de pana la 68 km/h, la Baia Mare, iar in zona montana inalta de pana la 86 km/h, la Vf. Iezer, unde a viscolit si spulberat zapada. Temperatura maxima, a fost cuprinsa intre 3 grade la Ocna Sugatag si 8 grade la Baia Mare. Cel mai rece a fost noaptea trecuta la targu Lapus -3 grade.

Stratul de zapada masoara: 25 cm la Baiut, 18 cm la Cavnic si Vf.Iezer, 10 cm in Baia Borsa, 9 cm la Firiza, 7 cm in Pasul Gutai si la Grosii Tiblesului, 6 cm in Poiana Borsa si la Sacel, 4 cm la Luhei, 2 cm la Moisei, Valea Vaserului si Mara.

Valori ale temperaturii aerului: -9 grade la Vf. Iezer,-5 grade in Pasul Prislop, -4 grade in Pasul Gutai, -2 grade la Borsa, Ocna Sugatag si Cavnic, -1 grad la Viseu de Sus si Sighetu Marmatiei, 0 grade in Baia Sprie la Seini si Somcuta Mare, 1 grad in Baia Mare, Targu Lapus.

Vremea va fi astazi in judet apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi noros. Pe arii relativ extinse vor cadea precipitatii slabe, predominant sub forma de ninsoare. La munte, pe arii extinse va ninge. Se va depune strat nou de zapada. Vantul va sufla slab la moderat cu intensificari temporare cu rafale de 50-60 km/h, iar in zona montana inalta vor depasi 80-100 km/h, viscolind sau spulberand zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 si 5 grade, iar cele minime intre -5 si -2 grade.

Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost usor variabile. Nu au fost semnalate probleme pe cursurile de apa. Fenomenele de iarna sunt in restrangere si prezente doar pe raurile din partea de nord a judetului. Gheata este formata la malurile raurilor Viseu, Ruscova si Iza. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta. Toate localitatile si consumatorii sunt alimentati cu energie electrica.

Informatii: CJSU Maramures/ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2