Meteo: Descarcari electrice, vijelii si grindina prognozate in Maramures, pe parcursul zilei de astazi

Vremea a fost usor mai calda decat normalul termic al perioadei. Cerul a fost mai mult noros. In zona montana inalta, trecator a nins slab (0.2 l/mp, la Vf. Iezer). Vantul a suflat slab, la moderat, cu intensificari in zona montana de pana la 72 km/h, tot la Vf.Iezer, unde a spulberat zapada. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre 7 grade la Targu Lapus si 9 grade la Sighetu Marmatiei, Baia Mare.

Strat de zapada se gaseste in zona montana inalta si masoara pana la 29 cm la Vf. Iezer, 11 cm la Baiut si 3 cm la Cavnic.

Valori ale temperaturii aerului: 0 grade la Vf.Iezer si in Pasul Prislop, 2 grade in Pasul Gutai, 4 grade la Borsa, Viseu de Sus, Ocna Sugatag si Targu Lapus, 7 grade in Baia Mare, Sighetu Marmatiei, Baia Sprie, Seini, Somcuta Mare.

Vremea va fi astazi calda in judet. Cerul va prezenta innorari temporare, mai accentuate in cursul zilei. Pe arii extinse se vor semnala ploi cu caracter de aversa, mai ales ziua, cand pentru perioade scurte de timp vor fi posibile descarcari electrice, vijelii si grindina. In zona montana inalta vor fi precipitatii si sub forma de lapovita si ninsoare. Izolat cantitatile de apa vor depasi 15 l/mp. Vantul va avea intensificari sustinute cu viteze in general intre 60…80 km/h, la munte cu viteze de 70-80 km/h, iar in zona montana inalta vor fi rafale de peste 90-100 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 10 si 13 grade, iar cele minime intre 1 si 5 grade.

Informatii: CJSU Maramures/ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1