Meteo: Ger in Maramures. Va ninge slab pe arii extinse. Temperaturi minime de -11 grade Celsius

Vremea a fost apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul a fost mai mult noros si pe arii extinse au cazut precipitatii sub forma de ninsoare. Cantitatea maxima inregistrata a fost de 21.2 l/mp la Baraj Firiza. Vantul a suflat slab la moderat cu intensificari in zona montana inalta de pana la 54 km/h la Vf. Iezer, unde a spulberat zapada.

Dan Buca, purtator de cuvant CJSU Maramures: “Temperatura maxima a fost cuprinsa intre 1 grad la Ocna Sugatag, Sighet, Targu Lapus si 2 grade la Baia Mare. Cel mai rece noaptea trecuta a fost in Pasul Gutai, -6 grade Celsius. In zona montana s-a semnalat ceata. Grosimea stratului de zapada masura aseara pana la 76 cm la Cavnic. La primele ore ale diminetii temperatura aerului era de -4 grade la Borsa si Cavnic, -3 la Viseu de Sus, Petrova si Ocna Sugatag, -2 grade la Targu Lapus, Baia Mare, Sighetu Marmatiei.”

Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -4 grade la Borsa, Viseu de Sus, Ocna Sugatg si Cavnic, -3 grade la Sighetu Marmatiei, Targu Lapus, Petrova, -2 grade in Baia Sprie, Baia Mare.
Stratul de zapada masoara: 77 cm la Cavnic, 74 cm in Pasul Gutai, 73 cm la Firiza, 70 cm la Baiut, 52 cm la Coroieni, 38 cm la Grosii Tiblșesului, 36 cm in Baia Borsa, 33 cm in Poiana Borsa, 30 cm la Mara, 28 cm la Targu Lapus si Suciu de Sus, 21 cm in Baia Mare si la Vf. Iezer, 20 cm la Vadu Izei, 19 cm la Ocna Sugatag, 15 cm pe Valea Vaserului.

Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost usor variabile si nu au fost inregistrate probleme deosebite. Temperaturile scazute au favorizat formarea ghetei pe malurile raurilor Ruscova si Mara. Curg sloiuri de gheata pe raul Suciu. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramatori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta, conform regulamentului.

Vremea se va raci astazi si va deveni, pe arii restranse, geroasa noaptea si dimineata. Cerul va fi temporar noros. Indeosebi in cursul zilei, pe arii relativ extinse la munte si pe arii restranse in rest va ninge slab. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari temporare ziua, iar in zona montana inalta viscolind sau spulberand zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -4 si -1 grad, iar cele minime intre -11 si -8 grade.

Foto: Arhiva

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1