septembrie 20, 2021

Meteo: La noapte, lapovita si ninsoare. Zapada de 44 cm la Cavnic. Vezi cum va fi vremea astazi si maine

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1


Vremea a fost in general inchisa. Cerul a fost mai mult noros. Pe arii restranse au cazut precipitatii sub forma de burnita si ploaie, iar in zona montana sub forma de ninsoare. Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 1.1 l/mp la Sacel. Vantul a suflat slab la moderat, cu intensificari trecatoare de pana la 40 km/h, in Baia Mare. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre 1 grad C la Ocna Sugatag si 4 grade C la Baia Mare. Pe arii restranse s-a semnalat ceata.

La primele ore ale diminetii temperatura aerului era de -1 grad la Borsa, 0 grade la Ocna Sugatag Cavnic si Petrova, Sighetu Marmatiei, Targu Lapus si 1 grad in Baia Mare, Seini, Viseu de Sus. Cel mai rece a fost in Pasul Gutai, -3 grade.

Valori ale temperaturii aerului acum: -1 grad la Ocna Sugatag, Borsa, Cavnic si Petrova, 0 grade la Targu Lapus. Sighetu Marmatiei, Viseu de Sus si Baia Sprie, 1 grad in Baia Mare, Seini.

Grosimea stratului de zapada masoara: 49 cm in Pasul Gutai, 48 cm la Baiut, 44 cm la Cavnic, 38 cm la Luhei, 34 cm la Firiza, 29 cm in Baia Borsa, 26 cm la Vf. Iezer, 22 cm la Viseu de Sus si Coroieni, 21 cm la Grosii Tiblesului, 14 cm la Ocna Sugatag, 13 cm la Targu Lapus.

Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost usor variabile si nu au fost semnalate probleme. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta, conform regulamentului. Nu sunt probleme în alimentarea cu energie electrica in judet, datorita conditiilor meteorologice.

Dan Buca, purtator de cuvant CJSU Maramures: “Vremea va ramane si astazi in general inchisa. Cerul va fi mai mult noros si pe arii relativ extinse, indeosebi in cursul noptii, vor cadea precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. La munte va ninge. Vantul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 1 si 3 grade C, iar cele minime intre -2 si 1 grad C. Izolat se va semnala ceata.”

Pentru data de 31 decembrie, prognoza meteorologica prevede ca vremea in judetul nostru va fi apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi mai mult noros. Indeosebi ziua, local, vor cadea precipitatii predominant sub forma de ninsoare. Vantul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 1 si 4 grade, iar cele minime intre -4 si -1 grad. Izolat se va semnala ceata.

Foto: FB-Vladimir Petrut

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2