septembrie 28, 2021

Meteo: Temperaturi minime cuprinse intre -2 si -6 grade C, in Maramures. La Cavnic zapada masoara pana la 112 cm

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Vremea a fost inchisa si s-a racit fata de zilele precedente. Pe arii extinse a nins (strat nou de zapada cu grosimea intre 2-5 cm). La inceputul intervalului, izolat, precipitatiile au fost sub forma de burnita si s-a semnalat depuneri de polei. Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 4.6 l/mp, la Cavnic, respectiv la Vf. Iezer. Vantul a suflat slab la moderat, cu intensificari in zona montana inalta de pana la 76 km/h, la Vf. Iezer. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre -2 grade la Targu Lapus, Baia Mare si 0 grade la Ocna Sugatag, Sighetu Marmatiei. Izolat s-a semnalat ceata.

Stratul de zapada este prezent pe arii extinse si masura aseara pana la 112 cm, la Cavnic.

La primele ore ale diminetii temperatura aerului era cuprinsa intre -7 grade la Ocna Sugatag, -5 grade la Targu Lapus, -4 grade la Sighetu Marmatiei si -3 grade in Baia Mare. Cel mai rece noaptea trecuta a fost in Pasul Gutai -8 grade, respectiv Vf. Iezer -10 grade.

Stratul de zapada masoara: 115 cm la Cavnic, 92 cm la Firiza si Baia Sprie, 90 cm la Baiut, 64 cm la Coroieni, 63 cm la Luhei, 62 cm pe Valea Viseului, 54 cm la Grosii Tiblesului, 47 cm la Vf. Iezer, 46 cm la Bistra, 45 cm in Poiana Borsa, 44 cm in Baia Borsa, 43 cm pe Valea Vaserului, 42 cm la Moisei, 41 cm la Leordina, 40 cm la Mara, 39 cm la Suciu de Jos, Razoare, 37 cm la Targu Lapus, 36 cm la Vadu Izei, 29 cm la Ocna Sugatag, 20 cm in Baia Mare.

Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -6 grade la Ocna Sugatag si Cavnic, -4 grade la Targu Lapus, Sighetu Marmatiei, Baia Sprie, Viseu si Borsa, -2 grade in Baia Mare, Seini.

Vremea va fi apropiata astazi de normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. Izolat, in prima parte a zilei, va ninge slab. Vantul va sufla slab la moderat, cu unele intensificari la munte unde va spulbera zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -1 si 1 grad, iar cele minime intre -6 si -2 grade. Pe arii restranse se va semnala ceata.

Nu sunt probleme in alimentarea cu energie electrica a localitatilor.

Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost usor variabile, influentate de fenomenele de iarna. Nu au fost semnalate probleme deosebite. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta, conform regulamentului. Gheata este prezenta la malurile raurilor Firiza, Cavnic, Mara, Botiza, Iza, Ruscova, Vaser si Tisa.

Informatii furnizate de CJSU Maramures.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2