METEO – Val de frig peste Maramureș începând de azi

După zile în care am avut temperaturi mai mult de primăvară decât de iarnă, de azi gradele în termometre scad simțitor și vom simți cu toții acest lucru. În acest moment cerul este acoperit, plouă în județ. Vizibilitatea în trafic este redusă de ceață, sub 200 de metri, pe DN18, in Pasul Gutai, intre km 22 si km 33 . Vântul suflă slab, la moderat, cu intensificări temporare în zona montană înaltă.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență precizează că debitele și nivelurile principalelor cursuri de apă din județ au fost în crestere. S-a atins cota de atenție pe raul Tisa, la Valea Vișeului, respectiv Firiza la Firiza. Nu sunt probleme semnalate pană în prezent, tendinta fiind de scădere. Exploatarea acumulării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță.

Vremea se va răci accentuat astăzi in judet. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii extinse vor cădea precipitații sub formă de ploaie în prima parte a zilei apoi si sub formă de lapoviță și ninsoare. La munte, treptat vor predomina ninsorile. Izolat, la munte cantitățile de apă vor depasi 10…15 l/mp. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari temporare indeosebi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 si 5 grade iar cele minime intre -6 si -3 grade.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu