METEO: Vremea, astazi, in Maramures

Vremea a fost rece pentru aceasta perioada. Cerul a fost mai mult senin. Vantul a suflat slab la moderat, cu intensificari in zona montana inalta cu viteze de pana la 50 km/h la Vf. Iezer, unde a spulberat zapada. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre -1 grad la Ocna Sugatag si 3 grade C la Baia Mare.

Stratul de zapada este prezent indeosebi in zona de munte si masura, aseara, pana la 38 cm, la Vf. Iezer.

La primele ore ale diminetii temperatura aerului era cuprinsa intre -8 grade la Targu Lapus si -5 grade in Baia Mare. Cel mai rece a fost noaptea trecuta la Ocna Sugatag si Targu Lapus -9 grade, respectiv Pasul Gutai 11 grade si Vf. Iezer -13 grade C.

Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna. Majoritatea sectoarelor de drumuri nationale au carosabilul uscat. Pe DN18, in Pasul Prislop carosabilul este partial umed. Cerul este acoperit, iar vizibilitatea in trafic este buna. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu un utilaj cu lama si 0,5 tone sare pe DN17C, unde rafalele de vant puternic au adus si format un strat zapada de pe marginea drumului pe partea carosabila.

Nivelurile si debitele cursurilor de apa au fost usor variabile. Nu au fost semnalate probleme. Gheata este prezenta la malurile raurilor Viseu, Vaser, Ruscova, Iza, Botiza, Mara si Cosau. Curg sloiuri de gheata pe raurile Suciu, Iza si Lapus. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta.

Stratul de zapada masoara: 82 cm la Cavnic, 64 cm in Pasul Gutai, 55 cm la Baiut si Firiza, 38 cm la Vf. Iezer, 23 cm la Luhei, 21 cm la Ruscova, 18 cm in Baia Borsa, 11 cm in Poiana Borsa, 8 cm la Targu Lapus si Valea Vaserului, 7 cm pe Valea Viseului.

Toate localitatile sunt alimentate cu energie electrica.

Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -8 grade Celsius la Sighetu Marmatiei, Viseu si Borsa, -6 grade Celsius la Targu Lapus si Cavnic, -5 grade in Baia Sprie, -4 grade in Baia Mare si Seini.

Vremea ramane si astazi rece in judet, izolat geroasa dimineata si noaptea. Cerul va fi variabil. Izolat, la munte, sunt posibile ninsori slabe. Vantul va sufla slab la moderat, cu unele intensificari pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -1 si 1 grad, iar cele minime intre -11 si -7 grade C.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1