Meteo: Vremea ramane inchisa si astazi. Ninsori pe arii extinse sunt prognozate pentru maine

PNL

Vremea a fost usor mai rece decat normalul termic la perioadei, geroasa noaptea. Cerul a fost temporar noros ziua, mai mult senin noaptea. Local in cursul zilei, a nins slab. Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 2.5 l/mp, la Suciu de Jos. Vantul a suflat slab la moderat. Temperaturile maxime au fost de -2 grade la Tg. Lapus, Ocna Sugatag si -1 grad la Baia Mare, Sighetu Marmatiei. Izolat, la munte s-a semnalat ceata.

Stratul de zapada masura aseara pana la 60 cm la Baraj Firiza.

Dan Buca, purtator de cuvant CJSU Maramures: “La primele ore ale diminetii temperatura aerului era cuprinsa intre -15 grade la Sighetu Marmatiei, -13 grade la Cavnic si -12 grade in Baia Mare, Targu Lapus, Ocna Sugatag, -11 grade la Borsa, Viseu de Sus, Petrova, Baia Sprie -10 grade la Seini, Somcuta Mare. Cel mai frig a fost in Pasul Gutai -17 grade si -19 la Vf.Iezer.
Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -13 grade la Cavnic, -12 grade in Baia Mare, Sighetu Marmatiei, Targu Lapus, -11 grade la Borsa, Viseu de Sus, -10 grade la Ocna Sugatag, Baia Sprie, Seini, Somcuta Mare. Nivelurile si debitele cursurilor de apa au fost usor variabile. Temperaturile scazute au favorizat formarea a doua poduri de gheata pe raurile Mara si Barsau. Gheata este prezenta la malurile raurilor Tisa, Viseu, Vaser, Iza, Botiza, Mara, Nistru. Curg sloiuri de gheata pe raurile Lapus, Suciu, Cavnic, Mara, Izei, Viseu si Tisa. Exploatarea acumularii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta, conform regulamentului.”

Stratul de zapada masoara: 77 cm la Cavnic, 72 cm in Pasul Gutai, 70 cm la Baiut, 69 cm la Firiza, 50 cm la Coroieni, 39 cm la Grosii Tiblesului, 38 cm la Moisei, 33 cm in Poiana Borsa, 30 cm la Mara si Viseu de Sus, 27 cm la Targu Lapus, 26 cm la Vf. Iezer, 20 cm in Baia Mare, 17 cm la Ocna Sugatag, 15 cm la Sighetu Marmatiei.

Vremea va ramane si astazi deosebit de rece, geroasa noaptea si dimineata. Cerul va fi variabil. Izolat la munte va ninge slab. Vantul va sufla slab la moderat, cu unele intensificari in zona montana inalta spulberand zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -6 si -3 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre -14 si -10 grade.

Ninsori pe arii extinse, sunt prognozate maine, 5 ianuarie a.c.. Vremea va ramane rece in continuare. Vantul va sufla slab la moderat, cu unele intensificari in zona montana inalta viscolind sau spulberand zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -7 si -4 grade, iar cele minime, in crestere fata de noaptea precedenta, intre -8 si -5 grade.

Foto: CJSU Maramures

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1