Metoda “Accidentul” pune in garda IPJ Maramures: Ce spune Viorica Marincas

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Metoda “Accidentul” face tot mai multe victime in judetul Maramures. In acest an au existat 12 persoane inselate, plus alte 26 de tentative, care s-au soldat insa cu esec.

Conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures a facut in cadrul unei conferinte de presa mai multe precizari si recomandari cu privire la acest fenomen.

“Ce trebuie sa stie populatia este ca institutiile statului nu solicita sume de bani imediat atunci cand sunt sesizate asemenea evenimente in care un conducator auto este implicat in comiterea unui accident de circulatie cu urmari grave sau inregistram victime ca urmare a acestor evenimente, iar pentru victime este medicina de urgenta. Asa ca persoana vatamanta are posibilitatea sa-si contacteze membrii familiei despre care se spun ca au fost contactati”, a spus Viorica Marincas, seful IPJ Maramures, care a adaugat ca “persoanele care raspund acestor solicitari sunt persoanele in varsta, carora li se activeaza aceasta latura emotionala”.

Pentru ca infractorii care apeleaza la astfel la metode sa fie prinsi, reprezentantii IPJ fac unele recomandari.

“Recomandam cetatenilor sa fie cat mai discreti si sa accepte cate o intalnire directa pentru a le oferi suma de bani, dar nu inainte de a suna la 112, ca sa putem sa intervenim pentru identificarea acestor infractori”, a conchis Viorica Marincas.

Cel mai mare prejudiciu inregistrat in 2017 prin metoda “Accidentul” a fost de 60.000 lei.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

2 Comments

  1. Relu

    Doar la noi se poate intampla asa ceva.Pai cand te suna unul si-ti spune ca cineva din familie a avut un accident ,nu e normal sa-l suni mai intai pe cel care cica a facut accidentul? Sau sa vezi macar daca nu e masina in parcare sau logic sa-i pui celui care te suna niste întrebari cheie: ce tip de masina a facut accident,locul accidentului ( sa te duci acolo),etc.Plus ca in astfel de cazuri ar trebui Politia sau cei de la 112 sa confirme accidentul ,sa nu mai zic ca înainte de a fi arestat,mai mari sanse sunt sa fi dus la Spital,la Urgente.Si oricum intr-un astfel de caz,cu vinovatia membrului de familie,suni si cauti un avocat serios,ca doar nu o fi vreun avocat pe penal in patrula pe drumurile judetului.Cica te prostesc ca nu poate vorbi ,,infractorul” din familia ta.Si ce daca nu poate vorbi,i se da un avocat din oficiu si chiar daca il vrei pe cel mai bun,il suni si te duci cu el la sectie,spital sau ancheta daca e cazul.Si niciun avocat nu o sa te puna sa despagubesti,pe loc,pe cel pe care l-ai nenorocit.Prosteala merge la cei slabi de înger si fara educatie iar cu avocatul trebuie sa faci un contract de reprezentare juridica,de obicei la biroul lui,iar pentru onorariu iti da chitanta.In alte tari pentru orice necaz iti consulti avocatul,nu te duci tu de capul tau aiurea sau te apuci sa virezi niste bani aiurea,intr-un cont numai asa ca te-a sunat unul.Normal ar fi ca si arestat sa poti sa dai un telefon sa-ti anunti familia si avocatul.Iar daca esti sub perfuzie,in salvare,la Spital,ar trebui ca autoritatile sa-ti anunte familia.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *