Mexic: In primele 3 luni au fost comise 7.667 asasinate, cu 20% mai multe fata de anul trecut

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un numar de 7.667 asasinate au fost comise in Mexic in primul trimestru al acestui an, o crestere de aproape 20% fata de aceeasi perioada din 2017, care a fost totusi cel mai violent an din ultimele doua decenii, potrivit cifrelor oficiale publicate duminica, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

In primele trei luni din 2017 s-au inregistrat 6.406 asasinate, conform sursei mentionate.

Aceasta violenta se produce pe fondul proliferarii gruparilor legate de traficul de droguri, dar se explica de asemenea prin furturi de combustibil, rapiri, extorcari si alte infractiuni, noteaza AFP.

In ianuarie acest an, autoritatile au inregistrat 2.549 crime, in februarie – 2.389, iar in martie – 2.729 morti violente, majoritatea cu arme de foc, conform serviciilor mexicane de securitate nationala.

Mexicul a incheiat anul 2017 cu 25.339 de omucideri, cifra cea mai ridicata de la debutul publicarii unor astfel de statistici la nivel national, in 1997.

Aceasta crestere a violentei are loc intr-o perioada in care tara se pregateste pentru alegerile prezidentiale din 1 iulie. Cele doua camere ale Congresului trebuie de asemenea reinnoite, la fel ca si numeroase posturi municipale si la nivelul statelor componente.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2