MFE: Rata absorbtiei fondurilor europene a ajuns la aproape 1%

bani euroRata absorbtiei fondurilor europene a ajuns la aproape 1% pe noul cadru financiar 2014-2020, “fantomaticul 0%” fiind un mit, se arata intr-un comunicat de de presa al Ministerului Fondurilor Europene (MFE), care prezinta raportul de activitate al ministrului Cristian Ghinea la 100 de zile de mandat, informeaza AGERPRES.

“Guvernul de atunci nu a inceput acreditarea din 2014 cum ar fi trebuit sa o faca. Singura AM (Autoritate de Management n.r) desemnata este cea de Dezvoltare Rurala (AM PNDR). Acolo au si inceput rambursarile. Astfel, in luna mai, dupa doi ani si jumatate de la startul perioadei de programare actuala, au venit primele rambursari, in valoare de 57 milioane de euro.

Pe 8 august, Comisia Europeana a mai acceptat pentru rambursare inca 231 milioane de euro aferente PNDR. Asadar, rata de absorbtie (rambursare) a fondurilor europene in Romania a ajuns la aproape 1 %. Fantomaticul 0% este un mit, dupa ce rambursarile au inceput in mai 2016”, se arata in document.

Potrivit acestuia, Guvernul Ponta a fost 2 ani (2014, 2015) in functie, “avand 0% absorbtie si faptul nu a parut sa deranjeze pe nimeni”.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1