MFP va suplimenta plafonul de garantii pentru “Prima Casa”; o decizie cu privire la continuarea programului va fi luata in septembrie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

credit-bancar-pentru-locuinte-prima-casa-apartamente 2Ministerul Finantelor Publice (MFP) are in vedere suplimentarea plafonului de garantii pentru programul “Prima Casa”, urmand ca luna viitoare sa se ia o decizie cu privire la continuarea acestuia pe termen mediu si lung, a declarat miercuri ministrul de resort, Anca Dragu, informeaza AGERPRES.

“Aceste sume (pentru programul Prima Casa n.r.) nu trebuie alocate prin buget. Ele nu fac parte din rectificarea bugetara. Sunt garantii care intra in plafonul de garantii. Este un plafon aprobat la nivelul anului 2016 de 8,1 miliarde de lei. Avem in vedere suplimentarea acestui fond pe termen scurt. De altfel, avem in vedere si o analiza care sa dea directiile prin care acest program sa se perpetueze pe o perioada de timp mediu si lung”, a afirmat Anca Dragu.

Ministrul Finantelor a explicat ca viitorul programului “Prima Casa” va depinde de discutiile cu bancile si cu clientii acestui program.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2