“Micii dumnezei” ai urbei – Spectacol la scena deschisa: Tagarlas vs Chereches. The show goes on…

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Consiliul Local Baia Mare ar putea capata statutul de institutie de cultura. Cel putin pentru organizarea de spectacole si alte evenimente publice, forul suprem al urbei ar merita acest lucru. Actorii principali ai scenei raman primarul Catalin Chereches, in calitate de invitat al sedintelor de Consiliu, si Cristian Niculescu-Tagarlas, ca lider al opozitiei.

Ultimul act, consumat in cadrul unei sedinte extraordinare, a scos la rampa un dialog condimentat cu contre si replici spumoase intre cei doi. In prima parte, referindu-se la un proiect de hotarare privind domeniul silvic al Municipiului Baia Mare, Chereches i-a atacat pe baimarenii pasionati de vanatoare, catalogandu-i drept „ mici dumnezei” ai orasului. Printre cei vizati s-a aflat si Zamfir Ciceu, fostul presedinte al Consiliului Judetean Maramures (anterior, viceprimar al Baii Mari), recunoscut pentru pasiunea sa fata de vanatoare.

Catalin Chereches: „Trebuie sa vedem ce facem cu partea de vanatoare, pentru ca si aici, in 2010… Domnule Tagarlas, cand a devenit domnul Ciceu viceprimar?”
Cristian Niculescu-Tagarlas: „In 2010, da, cu sprijinul dumneavoastra…”

Catalin Chereches: „Atunci a fost chestiunea cu vanatoarea. Ocolul Silvic trebuie sa regandeasca o asociatie de vanatoare apartinand municipiului si nu o asociatie, asa, elitista, a unor diversi mici dumnezei, care se considera asa, ai acestui oras sau judet.”

Ulterior, dialogul dintre cei doi s-a raportat la proiectul privind evenimentele de dezmat public sponsorizate de Primaria Baia Mare, pe perioada a aproape doua luni (decembrie 2017 – ianuarie 2018), printre care se regaseste si cel referitor la promovarea vanatorii. Consilierul PNL s-a declarat impotriva alocarii de fonduri pentru un astfel de festival, prilej cu care l-a recomandat pe Doru Dancus, vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, ca persoana potrivita pentru a intretine atmosfera de sarbatoare a evenimentului. Primarul Chereches a intervenit, dialogul fiind si mai savuros.

Cristian Niculescu-Tagarlas: „Voi fi impotriva unei astfel de manifestari sustinute din banii comunitatii baimarene (referire la balul vanatorii). Este o activitate elitista, nu toata lumea isi permite sa umble cu pusca prin paduri. Sau sa aiba caini si haitasi. Cei care vor, sa isi finanteze, ca si pana acum, activitatile elitiste. Baimareanul are mai multe probleme decat sa finanteze carnati calzi sau reci serviti in restaurantele din oras.”

Catalin Chereches: „Era vorba doar de muzicanti, nu si de ciorbe.”
Cristian Niculecu-Tagarlas: „Nu-i bai, sa isi plateasca si muzicantii. Sa mearga Dancus, personal, sa cante el acolo, la balul vanatorii.”

Catalin Chereches: „La tambal…”
Cristian Niculescu-Tagarlas: „Da, faceti tandem.”

Apoi, a fost abordat un alt subiect, Catalin Chereches erijandu-se in inventatorul Targului de Craciun din Baia Mare, prilej cu care l-a ironizat pe Cristian Anghel pentru faptul ca nu a venit el cu acest proiect in fata baimarenilor. Replica a fost pe masura, Chereches fiind ironizat la randul lui pentru faptul ca nu face diferenta dintre plantare si implant.

Catalin Chereches: „In 2011, am facut eu, pentru prima data, un targ de Craciun. Nu inteleg de ce a trebuit sa vin eu sa fac.”
Cristian Niculescu-Tagarlas: „Nu erati nascut.”

Catalin Chereches: „Eram nascut. Altora le picase parul pana in 2011.” (aluzie la Cristian Anghel, fost primar al Baii Mari)
Cristian Niculescu-Tagarlas: „Sper ca nu la Radu Ardelean va referiti.”

Catalin Chereches: „Noi avem un proiect. O sa aveti o surpriza. Noi ii sustinem pe cei care isi planteaza (sic!) par in cap, sa stiti.”
Cristian Niculescu-Tagarlas: „Sa nu isi planteze iarba.” (Aluzie la anumite escapade fumigene de care primarul Catalin Chereches nu este strain.)

La final, liderul PNL i-a recomandat edilului baimarean ca in cadrul concertului cuprinzand un repertoriu muzical datand din anii ’70, pe care Chereches tocmai il prezentase ca fiind piesa de rezistenta a evenimentelor ce vor urma in oras, sa ia cuvantul si sa faca o introducere pe versurile unei celebre piese comuniste: „Domnule primar, va recomand ca dv sa incepeti concertul anilor ’70 cu urmatoarele versuri: Macarale, zeci de blocuri rad in soare argintii. E o piesa interesanta.”

Dincolo de umorul de limbaj folosit, remarcam diverse subtilitati transmise de o parte si de alta, fiecare dand senzatia ca stie mai multe decat poate spune in public. Asteptam urmatorul episod al „micilor dumnezei”, poate ne explica si noua cineva ce a avut Chereches de impartit cu Nelu Coman, doar erau pe bune. Candva…

Ciprian DRAGOS

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

9 Comments

 1. ribizli

  acesti doi indivizi, Chereches si Tagarlas, n-ar avea nici unul ce cauta in fruntea primariei Baia Mare… amandoi sunt la fel de perfizi si de periculosi… fiecare in felul sau… prefer in fruntea comunitatii un om simplu si cinstit, fara aere, care sa dezvolte orasul prin crearea de noi locuri de munca si imbunatatirea infrastructurii.. atat si nimic mai mult… de spectacole, show-uri, chermeze si chiar sport sa se ocupe mediul privat..

  Reply
 2. Geo

  De asemenea maimuțoi are nevoie orașul? În loc să se ocupe de problemele majore ale comunității, ei se țin de glume, ca între golani…Dialogul dintre cei doi nu trebuia să fie în ședința Consiliului Local, ci la crâșmă. În aburii alcoolului și în fumul ierburilor, mediul preferat al ”edilului” penal…

  Reply
 3. Danny

  Asa este. Cei doi aduc in discutie probleme minore pentru oras.Circ ,festivaluri si mai nou vanatoare. De aceste lucruri au nevoie la ora actuala baimarenii ?! E regretabil ca acest oras este condus de astfel de indivizi pusi pe capatuiala,insensibili la problemele de fond ale Baii Mari

  Reply
 4. pop

  Oare cum ar fi ca virfurile inteligentei,bunului simt,modestiei,cinstei acestui oras sa se constituie intr-un grup civic care doar ptr binele acestui oras fara nici o pretentie,pina la alegerii sa amendeze o data pe luna activitatea consiliului local si a primarului sa vina cu propuneri concrete pe care sa le prezinte lunar cetatenilor in cadrul unor intilniri organizate pe cartiere.Acesti oameni sa prezinte cetatenilor cine sunt,ce au facut pina acum, ce scoala au. Pe proprie raspundere sa spuna daca au, s-au au avut probleme cu legea.Poate asa la alegerile viitoare vom sti cine sunt cei care ne cer votul si poate in cunostinta de cauza cetatenii vor iesi masiv la vot

  Reply
 5. Attila

  Pe langa ridicolul si lipsa de seriozitate a replicilor celor doi (remarcate si de comentatorii anteriori), as observa un lucru important ce rezulta din acest dialog, si anume tachinarea reciproca, amicala si glumeata, ca un concurs de smecherii intre “preteni” vechi. Or, se stie, qui s’aime, se taquine.

  Reply
 6. Flore

  mare scula si Ciceu asta, nu a fost in stare sa faca vreun lucru serios pentru acest judet,dar sa faca pe toparlanul cu pusca vad ca stie.Si Chereches prafuieste aiurea banii.iar realizarile sunt slabe.Putine realizari din multitudinea de promisiuni.

  Reply
 7. Guru

  Astia doi sunt prieteni buni , spectacolul gratuit este de ochii lumi . Au ajuns doi golani , fara studii ( adevarate ) , nu diplome postrevolutie , sa batjocureasca baimarenii . O sleahta de analfabeti parveniti : KK , tagarlas sef de brigada , viman , marta , tolas , filip + fufele din jurul lor . Astia isi bat joc de no i, BAIMARENII !!!

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *